Exploitant hotel QO in Amsterdam failliet

Exploitant hotel QO in Amsterdam failliet

De exploitant van het hotel QO in Amsterdam, Amstelside BV, is op 6 oktober failliet verklaard door de rechter. Dat meldt Het Parool. Restaurant Persijn en cocktailbar Juniper & Kin zijn ook onderdeel van het hotel. Er kunnen geen kamers meer geboekt worden.

Nieuwe exploitant voor hotel QO?

hotel qoEr kunnen geen kamers meer geboekt worden op de website en op boekingssites, maar in het artikel staat wel dat vastgoedeigenaar Invesco een nieuwe exploitant zoekt en het hotel openblijft. Een woordvoerder van Amstelside laat aan Het Parool weten: "Alle perspectief is verdwenen. Andere, lagere segmenten van de hotelmarkt die geen vergaderzalen, restaurants of bars exploiteren, hebben meer marge, minder kosten. Die kennen een sneller herstel, dat hebben we eerder in de crisis gezien. Maar in ons segment van de markt bestaat vooralsnog geen enkel vooruitzicht op enig herstel.”

Hotel QO opende in 2018

 “Het hotel heeft zwaar te lijden gehad onder de coronacrisis,” gaat de zegsman verder in Het Parool. “Terwijl de vooruitzichten voor 2020 juist zeer veelbelovend waren. Het hotel had zijn positie in de markt gevonden”, staat er in het artikel.

Over hotel QO Amsterdam

Het hotel opende in 2018 de deuren. Ook restaurant Persijn (met de keuken Dutch Cuisine) en rooftopbar Juniper & Kin zijn onderdeel van het hotel. Luxe met zorg voor de planeet. Dat typeert de 21 verdiepingen tellende toren van hotel QO Amsterdam in het Amstelkwartier. Het hotel telt 288 kamers. Duurzaamheid speelt er een grote rol. Zo zijn de cirkels afval, water en energie zoveel mogelijk gesloten, zorgen de gevelpanelen voor extra isolatie of juist zonnewarmte en is de hightech-kas op het dak voorzien van een circulair systeem waarmee de vissen en planten elkaar optimaal gezond houden. Daarnaast is er zoveel mogelijk gebruikgemaakt van gerecycled materiaal. 

Artikel delen