Hoe de organisatie achter Het Amsterdamse Winterparadijs en Kingsland 1500 werknemers zorgeloos kan managen

Advertorial - Please - Header

Hoe de organisatie achter Het Amsterdamse Winterparadijs en Kingsland 1500 werknemers zorgeloos kan managen

Zestien jaar geleden startten Philippe Hes en Mitchel Bovenlander met 4PM Entertainment; dé organisator van diverse grote events in Nederland zoals Het Amsterdamse Winterparadijs, Kingsland en Amsterdams Verbond. Inmiddels heeft de organisatie 1500 werknemers op de festivals staan. Hoe zorgt een bedrijf met zoveel personeel ervoor dat alle personeelszaken goed geregeld worden? Project manager bij 4PM en mede-eigenaar van WRK4 Ricky Kumar geeft antwoord.

Eigen personeelsbureau

Er zijn veel werknemers nodig die helpen met het opbouwen, bier tappen en tickets scannen. Daarom startte 4PM met een eigen personeelsbureau: WRK4. Kumar vertelt: “Wij zijn goed in het aantrekken van personeel. We weten waar en hoe we ze moeten bereiken en bieden de tofste arbeidsvoorwaarden zodat ze festival na festival blijven terugkomen. Maar we wisten; het aantrekken en behouden personeel is één. De personeels- en salarisadministratie die daarbij komt kijken is totaal wat anders.”

'Regel je je personeelszaken niet goed? Dan kan je grootste kapitaal ineens je grootste kostenpost zijn'

Kapitaal of kostenpost

“Personeel is je grootste kapitaal wanneer je een evenement organiseert. Zonder hen geen evenement. Het is daarom belangrijk dat alles écht goed geregeld wordt. Doe je dat niet? Dan kan je grootste kapitaal ineens je grootste kostenpost zijn. We besloten daarom al snel hulp in te schakelen van een expert. Op aanraden van een wederzijdse zakelijke relatie hebben we contact opgenomen met Please. We hebben nog andere partijen gesproken, maar vooral de juridische expertise én Aybler, het online platform van Please, sprongen er bovenuit. Daarom hebben we voor Please gekozen.” vertelt Ricky.

Lees verder onder de foto's.

Advertorial - Please 1 Advertorial - Please 2
'Please ontzorgt ons volledig, waardoor wij ons kunnen focussen op het draaien van de vetste events'

Totale ontzorging

Kumar geeft aan dat het fijn is dat Please zoveel zaken uit handen neemt én alles weet van o.a. wetgeving, cao-regelgeving, hr en verzuim. “Please is echt een partner voor ons. Ze gaan het hele proces met ons aan. Ze regelen het volledige contractbeheer, stellen de arbeidsovereenkomst op, doen de id-check, zorgen dat de arbeidsovereenkomst getekend wordt en medewerkers goed verloond worden. Daarnaast kunnen zowel wij als onze medewerkers altijd bij Please terecht met vragen. Zij kennen onze doelgroep en spreken hun taal. Hierdoor ontzorgen ze ons volledig en kunnen wij ons focussen op het werven van personeel en het draaien van de vetste festivals en events” aldus Kumar.

Advertorial - Please

Samenwerken met Please

Ricky Kumar ervaart iedere dag de voordelen van het payrollen met Please. Heb jij ook ondersteuning nodig bij je personeelszaken of heb je bepaalde vraagstukken waar je tegenaan loopt? Kies – net als 4PM en WRK 4 – dan ook voor een werkgeverspartner als Please. Zij is al 23 jaar expert in de horecabranche en regelt alles tot in de puntjes voor jouw werknemers. Hierdoor kun jij je focussen op je horecazaak en het team. Je doet de boekhouding toch ook niet zelf? Waarom zou je dan bezuinigen op je belangrijkste kapitaal?

Neem hier contact op!
Artikel delen