Horecava trendlab 2026: essentie & efficiëntie

Horecava TrendLAB

Horecava trendlab 2026: essentie & efficiëntie

Hoe combineer je échte gastvrijheid met slim en efficiënt werken? In het TrendLAB op Horecava 2026 vinden horecaondernemers concrete inspiratie, tools en verhalen die precies die vraag beantwoorden.

 

 

Tijdens Horecava 2026 vormt het TrendLAB het kloppend hart van innovatie, inspiratie en kennisdeling. Dit jaar is het thema: Essentie & Efficiëntie. Essentie draait om emotie, beleving en vakmanschap. Efficiëntie om technologie, snelheid en grip op processen. In het TrendLAB smelten deze twee ogenschijnlijk tegengestelde werelden samen. Live cooking, dark kitchens, interactieve workshops en inspirerende proeverijen laten zien hoe gastvrijheid en doelmatigheid elkaar juist kunnen versterken.
 

Slimme oplossingen

Technologie biedt kansen: van AI-gestuurde menuplanning tot circulaire koffieketens. Zo laat Wonder Beans in het TrendLAB zien hoe eerlijk zaken doen, circulair verpakken en topkwaliteit samen kunnen gaan. “Hebzuchtvrij ondernemen betekent meer geven dan nemen”, zegt medeoprichter Ferry Poppegaai. Bonduelle sluit daarbij aan met plantaardige producten uit regeneratieve landbouw, ontwikkeld met en voor chefs.

Ook de keuken zelf is onderdeel van het verhaal. Metos zorgt voor slimme apparatuur in het TrendLAB, waarmee efficiënter werken leidt tot meer ruimte voor aandacht en ambacht. Jos Sauer, commercieel directeur van Metos: “Onze oplossingen dragen bij aan gastvrijheid en vakmanschap.”

Menselijke maat

Efficiëntie mag nooit ten koste gaan van de menselijke maat. Daarom biedt TrendLAB ook ruimte aan initiatieven zoals Social Capital. Hun ASO-test laat zien dat mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt waardevol werk kunnen verrichten in de horeca. Zo wordt duidelijk dat inclusief werkgeverschap én efficiëntie hand in hand kunnen gaan.

*Tekst gaat verder onder de foto.
Horecava-TrendLAB-AILAB
Horecava AI LAB

Verkennen, proeven, leren

Trendtours, Table Talks, een AI Lab en het Start Up Lab maken van het TrendLAB een plek waar je ziet, hoort, leert én proeft. De praktijk staat centraal, met aandacht voor rendement én zingeving. Hier wordt duidelijk: terug naar de essentie begint bij slimme keuzes.

Horecava

Trendlab Horecava 2026

  • RAI Amsterdam
  • 12 t/m 15 januari 2026
  • Thema: Essentie & efficiëntie

Met onder meer: Live Cooking Hub, Dark Kitchen Hub, AI Lab, Start Up Lab, Horeca Awards voor innovaties met grote impact op kwaliteit, efficiën- tie en bedrijfsvoering, proeverijen en workshops.

Artikel delen