Hotel Piet Hein Eek in Eindhoven failliet: 'We kunnen niet door'

Hotel Piet Hein Eek

Hotel Piet Hein Eek in Eindhoven failliet: 'We kunnen niet door'

Hotel Piet Hein Eek op Strijp-R in Eindhoven en het bijbehorende restaurant zijn failliet verklaard door de rechtbank. De topdesigner heeft het faillissement zelf aangevraagd. "Er komen een heel aantal zaken bij elkaar waardoor we, zoals het nu is ingericht, niet door kunnen. Denk aan de coronaschuld in combinatie met het tekort aan personeel en nog wel wat zaken." De enige oplossing zou een nieuwe exploitant zijn.

Alles onder een bv

Een woordvoerder van Hotel Piet Hein Eek laat weten aan Entree: "Het vervelende is dat we alle horeca onder één bv hebben gezet toen we het hotel openden. Als het restaurant en hotel beide een aparte bv waren dan was enkel het restaurant failliet verklaard." Het hotel draait op zich prima/goed, vervolgt de woordvoerder. "Maar niet goed genoeg om uit de corona-erfenis te komen van het restaurant."

'Het faillissement brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee'

Toch is hij positief: "Er is genoeg te doen en het brengt ook weer nieuwe inzichten en mogelijkheden met zich mee!"

Vooralsnog kunnen mensen gewoon nog blijven slapen en is het restaurant open. In het Eindhovens Dagblad laat de curator weten dat een nieuwe exploitant de enige redding is. "Als je het concept op deze locatie alsnog wilt realiseren moet iemand anders het doen. Anders sluiten de deuren voorgoed."

Over Hotel Piet Hein Eek

Piet Hein Eek opende vorig jaar een eigen hotel met restaurant op Strijp-R in Eindhoven. Het hotel is te vinden in de oude Philips-fabriek uit de jaren vijftig. Dit is ook de plek waar Eek al jarenlang zijn werkplaats, galerieruimte, conceptstore en grandcafé heeft. De dertien kamers, allemaal op de derde etage, zijn ontworpen door onder anderen Daniel Ruanova, Bert Teunissen, Sjimmie Veenhuis, Gabriel Roca, Willem van den Hoed, Marc Mulders en Piet Hein Eek zelf (kamer 10). Op de tweede etage vinden gasten de lobby en een restaurant.

Eind 2022 interviewden wij Piet Hein Eek over circulair design. Hij is een pionier daarin. De topdesigner pleit voor het gebruik van interieuritems die eeuwig mee kunnen. “Het is veel logischer om niet weg te gooien.” Lees het interview 'Topdesigner Piet Hein Eek pioniert met circulair design'.

Hotel Piet Hein Eek_lobby©PHE
Piet Hein Eek_Hotel Hotel Piet Hein Eek_Hotelkamer9©NICK BOOKELAAR
Artikel delen