Hotelier Eric Toren en hotel Botanic Sanctuary Antwerp winnen prijs op Independent Hotel Show

IHA Awards 2023 winnaars
Tags: hotel

Hotelier Eric Toren en hotel Botanic Sanctuary Antwerp winnen prijs op Independent Hotel Show

Tijdens de Independent Hotel Show Amsterdam zijn op dinsdag 14 maart verschillende awards uitgereikt. Eric Toren van hotel TwentySeven (Amsterdam) werd uitgeroepen tot Independent Hotelier of the Year. Hotel Botanic Sanctuary in Antwerpen sleepte de award in de wacht voor Best Hotel Concept. De Hotel Partnership of the Year ging naar het bedrijf Lacoly en hotelier Piet Boogert, die achttien jaar Lloyd Hotel in Amsterdam leidde, ontving een Outstanding Achievement Award. Tot slot werd ook een prijs uitgereikt voor de Best Hotel Website of the Year, mogelijk gemaakt door Hoteliers.com. Deze ging naar Hotel Pincoffs in Rotterdam.

Bijzondere hotels in de spotlight

"In Londen, waar het hotelevenement al veel langer wordt georganiseerd, is de award-uitreiking altijd een hoogtepunt", vertelt beursmanager Mieke Berkers. "Wij vonden het tijd om de award-show ook naar Amsterdam te halen. Hiermee kunnen we bijzondere onafhankelijke hotels en hoteliers in de spotlight zetten en krijgt de branche nog meer glans." Ook in Amsterdam was de uitreiking druk bezocht. Honderden hoteliers uit binnen- en buitenland kwamen af op de uitreiking.

'Het is belangrijk dat hotels en bedrijven veel meer samenwerken'

Winnaar Hotel Partnership of the Year

De Hotel Partnership of the Year ging naar Lacoly, een tool die het mogelijk maakt dat hotels met hun gasten op een laagdrempelige manier kunnen communiceren via WhatsApp. Oprichter Dirk Taselaar nam de prijs in ontvangst. "Het is belangrijk dat hotels en bedrijven veel meer samenwerken, om nieuwe oplossingen en innovaties te creëren", zegt Mieke Berkers. "Alleen zo komt de branche vooruit. Daarom hebben we deze prijs in het leven geroepen."

Winnaar Outstanding Achievement

Hotelier Piet Boogert ontving een Outstanding Achievement Award. Na achttien jaar nam hij vorig jaar afscheid van 'zijn' Lloyd Hotel. Volgens de jury is hij de 'personificatie van hospitality'. Hij heeft met zijn hotel veel betekend voor de stad Amsterdam, de buurt en alle maatschappelijke en culturele organisaties waar hij zich voor inzette. Eerder ontving hij van de stad Amsterdam hiervoor de Frans Banninck Cocqpenning.

Over de Independent Hotel Show Amsterdam

De Independent Hotel Show Amsterdam werd voor de derde keer georganiseerd in de RAI. Het tweedaagse evenement is bedoeld voor managers van boetiek- en luxehotels. Behalve meer dan tweehonderd exposanten is er een uitgebreid seminar-programma dat ingaat op de actuele ontwikkelingen in de branche. De Independent Hotelier of the Year Award werd mogelijk gemaakt door MEWS en de Best Hotel Concept of the Year werd ondersteund door RoomRaccoon.

Artikel delen