Kookmarathon 24H Chefs haalt 195.000 euro op voor Prinses Máxima Centrum

Recordbedrag opgehaald tijdens 24H kookwedstrijd
Tags: chef

Kookmarathon 24H Chefs haalt 195.000 euro op voor Prinses Máxima Centrum

Tijdens de vijfde editie van kookmarathon 24H Chefs is er een recordbedrag opgehaald van €195.000. De kookmarathon ging op zondag 26 mei van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist met de 24 Nederlandse chefs, waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks. Het ingezamelde geld is bedoeld voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht.

Tijdens de kookmarathon zijn er in totaal 3.000 gerechten geserveerd aan 500 aanwezige gasten. Naast de kookmarathon werd er 24 uur live radio gemaakt door Radio Horeca, was er een veiling met unieke kavels, een loterij en een Gault&Millau Gastromarkt, waar ook nog eens veel gasten op af kwamen.

Record bedrag overtroffen

Bedenker en oprichter van de kookmarathon Tjitze van der Dam: "Het blijven voor mij de meest bijzondere 24 uur van het jaar. Het is fantastisch om iedereen weer bij elkaar te brengen en als één grote familie een vuist te maken voor de allerkleinsten.” Vorig jaar werd een recordopbrengst van 105.000 euro behaald, en dit jaar hoopte hij dit bedrag te overtreffen, wat dus is gelukt. 

Het opgehaalde bedrag ondersteunt het Prinses Máxima Centrum in hun missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. 

Chef-24H-Kookwedstrijd
Gerechten-24H-Kookwedstrijd Gerecht-kookmarathan-24H-chefs
Artikel delen