Nieuw studenten-concept van The Lemon Tree

Nieuw studenten-concept van The Lemon Tree

The Lemon Tree investeert in de toekomst: horeca-studenten kunnen een diner reserveren voor 35 euro. Iedere dag stelt het restaurant een tafel voor één persoon beschikbaar. Bekijk hier foto's van het restaurant.

 

De horeca-student krijgt een achtgangendiner met aperitief, wijn, water én koffie voor 35 euro. Eigenaar Valentijn Bergers (26) weet nog al te goed hoe het was om student te zijn. Zeventig uur per week zwoegen in de keuken als leerling-kok voor een maandsalaris van nog geen vierhonderd euro. “En natuurlijk wil je als chef in spé leren van de grote meesters. Zodra mijn salaris gestort werd reserveerde ik bij een sterrenzaak. Ik had een geweldige avond, keek mijn ogen uit, maar ik ging wel met lege zakken terug naar huis.”  Nu Bergers zelf aan het roer staat wil hij de horeca-studenten, van leerling-kok tot leerling-gastheer, een kans geven om voor een klein bedrag te komen proeven en te leren. “Het kan natuurlijk niet uit maar ik wil investeren in de toekomst, nieuw talent leren kennen en hun de mogelijkheid bieden om ons te leren kennen.” 

Kijkje in de keuken

De studenten krijgen, na het tonen van hun studentenpas, een tafel aangewezen. Soms aan de chef’s table, beneden in de keuken naast de chef-kok, soms boven in het restaurant of op het terras onder de citroenboom. “We leggen ze compleet in de watten. We nemen de tijd voor ze en nemen ze mee in onze beleving. Ze krijgen het menu van de dag, in acht gangen voorgeschoteld, met bijpassende wijnen en uitleg van de chef. Terwijl de studenten genieten van de nieuwste gerechten, leggen we ze uit hoe we een menu samenstellen, waarom we kiezen voor bepaalde gerechten en smaakcombinaties.”  

 

Artikel delen