Mieke Berkers van Independent Hotel Show: ‘Onafhankelijke hotels zijn hot’

Independent Hotel Show Amsterdam_Mieke Berkers

Mieke Berkers van Independent Hotel Show: ‘Onafhankelijke hotels zijn hot’

Na een succesvolle Independent Hotel Show in Amsterdam en in aanloop naar de volgende edities in Miami, Londen en München spreken we Mieke Berkers, die verantwoordelijk is voor de internationale uitbreiding van deze ‘boetiekbeurs’.

Save the date Independent Hotel shows

Miami 18 & 19 september 2024 in Miami Beach Convention Centre
Londen 15 & 16 oktober 2024 in Olympia London
München 20 & 21 november 2024 in MOC Munich
Amsterdam 11 & 12 maart 2025  in de RAI Amsterdam

Voor tickets, stuur een mail naar independenthotelshow@montgomerygroup.com.

Meer informatie

Boetiekhotel is in trek

“Independent en luxe hotels zijn hot, dat merken we aan alles. Ze schieten als paddenstoelen uit de grond en ook internationale ketens beginnen boetieklabels, want dit is het type hotel dat nu veel mensen trekt. Alleen al in de Verenigde Staten gaan er komende drie jaar 60.000 van dit type luxe lifestyle-hotels open. Als event-organisator brengen wij hoogstaande partners samen met hotels: van slotenleveranciers tot lampenmakers en interieurdesigners die helemaal in lijn zijn met de nieuwste trends in de hotellerie. Zo kunnen hotels hun uitstraling, gastvrijheid en kwaliteit verbeteren.”

*De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Independent Hotel Show Amsterdam_3

Meer aandacht voor design

“Mijn taak binnen Montgomery Group, het familiebedrijf achter de Independent Hotel Shows, is de uitbreiding in Europa. In Londen wordt deze ‘boetiekbeurs’ als sinds 2012 georganiseerd. Na vier edities in Amsterdam en eentje in Miami is het nu tijd voor München. Je kunt het concept niet één-op-één kopiëren. Lokale hotelmarkten variëren sterk per land en zelfs per regio, met verschillende behoeften. In Amsterdam ligt de nadruk meer op stand-design en netwerkmogelijkheden. Daarom hebben we dit jaar extra ruimtes gecreëerd, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en gasten kunnen uitnodigen voor een kop koffie of een glas wijn.”

*De tekst gaat onder de afbeeldingen verder.

Independent Hotel Show Amsterdam_2 Independent Hotel Show Amsterdam_1


Internationaal platform

“Het is echt leuk om te zien dat de Independent Hotel Show uitgroeit tot een internationaal platform waar we mensen en merken kunnen koppelen, maar ook kennis kunnen uitwisselen. We hebben in Amsterdam weer gemerkt dat hoteliers het ook geweldig vinden om een kijkje te nemen op een Independent Hotel Show in andere landen en buitenlandse collega’s te ontmoeten. Het is in ieder geval een geweldig excuus om weer eens naar London of München te gaan, toch? We zijn ook aan het kijken welke andere Europese steden we in de komende jaren aan ons platform willen toevoegen.”

“Ik ben echt van hotels gaan houden”

“Ik heb jarenlang wereldwijd beurzen georganiseerd, van big-data tot verkeersoplossingen. Maar nu geniet ik er enorm van om actief te zijn in de internationale hospitality-wereld. De mensen in deze branche spreken me enorm aan, en ik ben echt van hotels gaan houden.”

Independent Hotel Show Amsterdam

De Independent Hotel Show Amsterdam is hét jaarlijkse hospitality-evenement dat zich volledig richt op managers van luxe- en boetiekhotels en onafhankelijk denkende hoteliers uit heel Europa. Hier worden de allerlaatste hospitality-trends gepresenteerd. De Independent Hotel Show is ontstaan in Londen. Klik voor meer informatie op de onderstaande button.

Meer informatie

Independent Hotel Show Amsterdam_Mieke Berkers_2 Independent Hotel Show Amsterdam_4
Artikel delen