Nieuwe groeiformule Greenrebel wil 100 filialen openen binnen 5 jaar

Christiaan van Tilburg en Erwin Jansen

Nieuwe groeiformule Greenrebel wil 100 filialen openen binnen 5 jaar

Ondernemers Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg richtten één jaar geleden Greenrebel op. Met deze zaak willen ze een plantaardige revolutie starten en mensen bewuste keuzes laten maken, die goed zijn voor de dieren én onze aarde. Het comfort food-restaurant willen ze uitrollen als keten. “We willen honderd filialen openen binnen vijf jaar.”

Tekst: Madelief de Weerd

Gat in de markt

Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg richtten in 2022 comfort food-keten GreenRebel op. Interessant weetje: beide heren komen uit de retailwereld. Zo werkte Jansen als operationeel manager bij Spar en was Van Tilburg werkzaam bij Van Geloven en Unilever. In 2019 gooide Jansen het roer om: hij wilde bewuster leven en minder dierlijke producten consumeren. Dat was volgens hem nog knap lastig, want er waren niet veel opties die gezond, makkelijk én snel klaar waren. Daarop besloot Jansen maar een eigen zaak te starten met Van Tilburg.

Eerste locatie

De ondernemers openden vorig jaar de eerste Green Rebel-locatie in Den Haag op de Stationsweg. Het groene interieur bestaat uit tweedehands meubilair (over duurzaam gesproken!) en heeft ruimte voor 45 gasten binnen en 35 buiten. Naast het restaurantgedeelte kun je er ook eten afhalen of thuis laten bezorgen.

'We organiseren de achterkant zo dat een tweede locatie ook zelfstandig kan opereren'

Nu de eerste locatie goed staat, zijn de ondernemers van plan om Greenrebel uit te rollen als keten. “Mijn droom is om een keten van honderd filialen te openen binnen vijf jaar”, vertelt Jansen. De ondernemers zoeken een partner om groter te worden en willen de groei vooral realiseren met franchisers. “Op dit moment zijn we de achterkant zo aan het organiseren dat een tweede locatie ook zelfstandig kan opereren.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Greenrebel-Den Haag-4
Greenrebel in Den Haag

Visie

Bij het uitrollen van de keten is de visie van Greenrebel een positieve impact maken op de wereld. “Greenrebel maakt plantaardig fast food dat gezond is. Fast food staat voor veel mensen dicht bij, waardoor het makkelijker is om voor een plantaardige optie te gaan. Ik wil mensen niet bekeren tot veganisme, maar ik wil hen wél helpen om betere keuzes te maken”, zegt Jansen. Hiermee hopen de ondernemers uiteindelijk het dierenwelzijn te verbeteren en de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Het menu

Het menu van Greenrebel ontwikkelde chef-kok Tom Stoker. Hij werkte in Zuid-Afrika en Engeland en deed ervaring op in de cateringwereld. Nu deelt hij zijn passie voor koken met Greenrebel. Hij creëerde een menu met een uitgebreid aanbod van salades, soep, burgers, wraps en shakes. Neem bijvoorbeeld de ‘Ready to Rendang’, een wrap met rendang van kool. Of de ‘Cauliflower Power’: een wrap met geblakerde bloemkool. En vleesvervangers? Die vind je hier niet. Alle gerechten zijn bereid met lokale en eerlijke producten. “Het was een periode van veel experimenteren en proeven om tot het perfecte menu te komen, maar het is gelukt.”

Greenrebel-Den Haag-2
Greenrebel-Den Haag-6 Greenrebel-Den Haag-7
Artikel delen