Jeneverstokerij Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Nolet en Lucas Bols

Jeneverstokerij Nolet wil Lucas Bols overnemen voor 270 miljoen euro

Nolet heeft op 9 oktober aangekondigd dat zij het voornemen hebben om een openbaar bod uit te brengen op Lucas Bols. "Dit om samen een Nederlandse kampioen in de wereldwijde spirits en cocktails markt te vormen", verklaart het bedrijf. Nolet is al een belangrijke aandeelhouder van Lucas Bols sinds haar beursnotering in 2015. Het is de wens om dat belang uit te breiden naar honderd procent.

Samenwerking

Eric van der Oest van Nolet: "Nolet en The Lucas Bols Company vullen elkaar goed aan op het gebied van markten, merken, innovatie en marketing. Iets dat volledig past in de langetermijnstrategie van ons familiebedrijf. The Lucas Bols Company is een prachtig bedrijf met een gepassioneerde, ondernemende cultuur."

"Wij weten door onze eigen geschiedenis en familiecultuur als geen ander wat nodig is om, deels eeuwenoude, merken voor de komende generaties voortdurend te versterken. Voor Lucas Bols zijn wij een betrokken en sterke partner voor de lange termijn, die hen zal helpen om de realisatie van hun ambities te versnellen."

Aparte onderneming

Van der Oest: "Voor onze relatie is het belangrijk om te benadrukken dat Lucas Bols als een aparte onderneming blijft opereren binnen de Nolet Groep, onder leiding van het huidige management. Lucas Bols behoudt haar identiteit, naam en merkengroep. Zowel bij Nolet als Lucas Bols blijven de bestaande distributiekanalen en partnerships zoals deze nu zijn. Ook in de andere samenwerkingsverbanden blijven we voortbouwen op het bestaande succes. Na deze aankondiging is het dus vooral business as usual.

Met deze stap brengen we twee toonaangevende Nederlandse bedrijven met een reeks sterke wereldmerken samen onder één Nederlandse vlag. We kijken ernaar uit om dit nieuwe hoofdstuk in de rijke geschiedenis van ons bedrijf samen met onze partners tot een succes te maken. Onze klanten, leveranciers, distributeurs en andere partners waar we mee samenwerken zijn altijd ontzettend belangrijk geweest voor het succes van Nolet, en zullen dat in de toekomst ook blijven."

Artikel delen