Inschrijving Beste Leerbedrijf Horeca geopend tot 1 september 2024

Het Beste Leerbedrijf Horeca

Inschrijving Beste Leerbedrijf Horeca geopend tot 1 september 2024

Het nominatieproces voor Het Beste Leerbedrijf Horeca zijn van start gegaan. Elk jaar wordt deze wedstrijd georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). Er kan gestemd worden tot en met 1 september 2024. De finale vindt plaats op 16 januari 2025 tijdens de Horecava. Vorig jaar werd de competitie gewonnen door Het Noorden van Aalten in Aalten.

Verschillende rondes

De wedstrijd bestaat uit verschillende rondes, waarvan de eerste ronde, de nominatieronde, nu van start is gegaan. Tijdens deze ronde kunnen leermeesters, studenten, leerlingen en docenten hun favoriete leerbedrijf nomineren.

In de daaropvolgende rondes worden er opdrachten gemaakt en daaruit volgt dan een top 10. De top 10 van de overgebleven leerbedrijven worden bezocht en beoordeeld door de SVH, waar een top 3 uitkomt. Tijdens de bezoeken wordt ook de Beste Leermeester Horeca gekozen door de commissie, bestaande uit: vertegenwoordigers van SVH, SBB, KHN, FNV Horeca, het onderwijs en oud-winnaars.

Goed werkgeverschap

Het doel van de wedstrijd is het stimuleren van goed werkgeverschap en het bijdragen aan de best mogelijke praktijkopleiding voor studenten en nieuwe horecamedewerkers. Tijdens de wedstrijd wordt er naar meerdere aspecten gekeken, zoals of een leerbedrijf voldoende tijd en aandacht besteedt aan de studenten en of het een veilige leeromgeving biedt met een goede balans tussen werk en leren.

Tijdens de uitreiking van de wedstrijd voor Beste Horecaleerbedrijf wordt ook de titel van Beste Leermeester Horeca uitgereikt. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava.

 

Artikel delen