Onbeschoft personeel: bij Rude! in Hilversum dineer je zoals het NIET hoort

Onbeschoft personeel

Onbeschoft personeel: bij Rude! in Hilversum dineer je zoals het NIET hoort

Bistro-Spijs in Hilversum verandert in restaurant Rude!: een zaak waar je eet onder omstandigheden die je niet snel tegenkomt in de horeca. Hier is de bediening namelijk onbeleefd in plaats van gastvrij. Gasten die hier eten mogen trouwens net zo onbeschoft terug doen. Een compleet andere restaurantervaring dus!

Onbeschoft personeel

Aan de Langestraat in Hilversum zit Bistro-Spijs gevestigd. Eigenaar Henk Schulz vertelt dat de zaak 17 maart overgaat naar een nieuw concept: Rude! “Het eten wordt bereid door een top chef-kok, geserveerd door de brutale en schreeuwende bediening. Hier gaat het niet zoals in andere horecazaken. Het personeel kan natuurlijk goed werken, maar verprutst het expres als onderdeel van de entertainment. Verwacht een spectaculair diner met veel onverwachte interacties tussen jezelf, de bediening en de chef-kok. Je mag namelijk zelf ook meedoen. We zetten de beleefdheden opzij en gaan lekker onbeschoft kibbelen”, laat Schulz weten.

'We zetten de beleefdheden opzij en gaan lekker onbeschoft kibbelen'

Geen hartelijk welkom

Gasten die binnenkomen, krijgen geen hartelijk welkom. Hier begint het entertainment al, vertelt Schulz. “Fouten worden gemaakt, zonder af te doen aan het diner. We stellen het geduld van gasten op de proef en bij elk geserveerd gerecht kun je een sarcastische bediening verwachten. Hoe meer je meedoet, hoe leuker het wordt. Kortom: hier dineer je zoals het NIET hoort.” Schulz stelde een aantal gedragsregels op, zodat het niet te erg uit de hand loopt.

Succesvol concept

Het concept bleek eerder al een succes in het buitenland bij andere horecazaken. Zo kwam Karen’s Diner vanuit Amerika naar Amsterdam als pop-uprestaurant vorig jaar. Nu kun je deze nieuwe restaurantervaring in Hilversum beleven. Benieuwd wat je kunt verwachten? Bekijk de video hieronder om te zien hoe het gaat bij Karen's Diner in Engeland. 

Artikel delen