Personeelstekort? Zo kan het ook: leven als hotelgast, tattoo of studieschuld aflossen

Personeelstekort? Zo kan het ook: leven als hotelgast, tattoo of studieschuld aflossen

Dat het werven van nieuw personeel op dit moment lastig is, weten we allemaal. Daarom halen diverse horecazaken alles uit de kast om nieuwe medewerkers binnen te halen. Zo krijg je bij Ruby Hotels een tattoo, verblijf je bij Leonardo Hotels als gast en helpt Postillion Hotels je bij het aflossen van een studieschuld.

Loetje: vast contract en vrije weekenden

Eind vorig jaar bevestigde Loetje de nieuwe vestiging in Reeuwijk. Er is hard gewerkt aan de bouw van de sfeervolle locatie aan de Elfhoeven. Eind augustus gaan de deuren open, maar het team is nog niet compleet. Daarom komt Loetje met een aantal aantrekkelijke voorwaarden: nieuw personeel krijgt direct een vast contract en is om de week één weekend vrij. Verder ontvangen medewerkers een bonus tussen de 250 en 1000 euro wanneer zij iemand aandragen.

Leonardo Hotels: verblijf als gast

Hotelketen Leonardo Hotels komt ook met een creatieve aanpak voor het werven van nieuw personeel. Zo ‘werk’ je als #Inspector Leonardo de eerste drie maanden als gast. Je verblijft in alle hotels en F&B-concepten terwijl je geniet van uitgebreide lunches en diners, ontspannende sauna’s en verwarmde zwembaden. Tegelijkertijd word je ook nog eens goed betaald én mag je een vriend of vriendin meenemen.

Ruby Hotels: gratis tattoo

‘Ready for a new tattoo?’ is het motto van de nieuwe wervingscampagne van Ruby Hotels. Wie aan de slag gaat in één van de hotels mag na zes maanden investeren in een nieuwe tattoo, piercing of haarstijl tot een maximaal bedrag van € 500. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar deze tijd vraagt om een creatieve aanpak vindt de hotelketen. Daarnaast willen ze hun werknemers stimuleren om een unieke stijl te creëren en deze te laten zien op de werkvloer.

PLLEK: bring-a-friend-bonus

PLLEK, het groene restaurant van Amsterdam, bedacht de bring-a-friend-bonus. Zodra je iemand aandraagt om samen met je te komen werken ontvang je een aandraagbonus van € 150. Hierdoor breng je niet alleen de hele zomer door met je beste vriend(in), maar word je er ook nog eens voor betaald.

Postillion Hotels: studieschuld aflossen

Ook Postillion Hotels kwam met een creatieve aanpak. Zo helpt de Nederlandse hotelketen medewerkers met het aflossen van hun studieschuld. Naast het standaard salaris betalen zij per gewerkt uur € 2,50 aan DUO. Wanneer je 40 uur per week werkt, kan dit bedrag oplopen tot € 5000 per jaar. Door de financiële zorgen weg te nemen bij medewerkers hopen zij dat er meer ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

Artikel delen