Restaurant Le Garage in Amsterdam is failliet verklaard

Interieur Le Garage

Restaurant Le Garage in Amsterdam is failliet verklaard

Het bekende restaurant Le Garage in Amsterdam-Zuid van overleden kok en tv-persoonlijkheid Joop Braakhekke is failliet verklaard. De zaak opende in 1990 en kreeg in 2019 nog een complete restyling.

Zien en gezien worden

Mick Jagger, Sting, Liza Minelli en Goldie Hawn … al deze grote artiesten hebben ooit voet gezet in Le Garage in de Ruysdaelstraat, Amsterdam-Zuid. De inmiddels overleden kok Joop Braakhekke opende het Franse restaurant in 1990. Binnen een mum van tijd werd het een plek om te zien en gezien te worden voor zowel artiesten als zakelijke gasten. Braakhekke verkocht het restaurant in 2012 en sommelier Erwin Walthaus nam de exploitatie op zich. De chef-kok bleef betrokken als adviseur tot zijn overlijden in 2016. Drie jaar later werd de zaak nieuw leven ingeblazen met een restyling. Er kwam een nieuwe bar met hoge zitjes, de toiletten kregen een make-over en de huisstijl werd vernieuwd.

'We zijn nog bezig met het achterhalen van de oorzaken'

Faillissement

Toch kwam gisteren naar buiten dat Le Garage failliet is verklaard. Dit was te lezen in het faillissementenregister van de Kamer van Koophandel, terwijl op de site van Le Garage staat dat ze dicht zijn vanwege de vakantieperiode. De oorzaak van het faillissement is nog onduidelijk. Curator Karien van Boekel vertelt over het faillissement tegen Quote: 'Helaas, het standaard antwoord van een curator in de eerste twee dagen. We zijn nog bezig met het achterhalen van de oorzaken, maar zullen altijd kijken naar de mogelijkheden van een doorstart.'

Artikel delen