Previews: deze zes restaurants openen in 2024

Previews restaurants die openen in 2024

Previews: deze zes restaurants openen in 2024

Welke restaurants openen er in 2024? In dit overzicht noemen we er zes, waaronder het nieuwe restaurant in Breda van horecaondernemer Patrick van Asch. En: sterrenchef Vital Awick en topsommelier Adriaan Visser, nu werkzaam in restaurant Harry's in Maastricht, openen in het voorjaar 'no table-restaurant' Notable in Echt.

1. Kokomo in Amsterdam - voorjaar 2024

De groene all day hangout Kokomo opent dit voorjaar in de buurt van Hangar Oost in Amsterdam. Eigenaren zijn: Mark Halbmeijer en Milan Bergh (APTO), Yuval Herrmann en Chris Zomer (Via Amsterdam), Bas Lammersen en Seger Abels (o.a. Sjefietshe). De horecazaak dankt zijn naam aan het gelijknamige liedje van The Beach Boys. Er wordt gesproken over een groen paradijs waar je op het terras plaats kan nemen of een plekje op het gras kan zoeken.  De hele dag kun je bij deze zaak terecht. In de ochtend voor een kop koffie en bananenbrood, in de middag een tosti en in de avond groenten en lokaal vlees en vis van de barbecue. 
 
Preview - Kokomo - Amsterdam Preview - Kokomo - Amsterdam 1

2. Notable in Echt - april/mei 2024

De voormalige dakpannenfabriek in het Limburgse Echt wordt getransformeerd tot een bruisende plek met onder meer een brouwerij, foodmarkt en horecaconcepten. Eén van de restaurants wordt chef's table-restaurant Notable, met plek voor 25 gasten, van sterrenchef Vital Awick en topsommelier Adriaan Visser. Designbureau King Kongs is verantwoordelijk voor het ontwerp. In het hele interieur komen de vormen van kristal terug. De strakke en moderne meubels zijn van donker hout; een mooi contrast met de chef’s table van licht natuursteenmateriaal. 

Preview - Notable Echt
Notable in Echt

3. Fier in Pijnacker - mei 2024

In mei opent FIER, een all day concept waar gasten terecht kunnen voor onder andere gebak, lunches, koffie en comfort food. Ook staan er een eigen gin en cocktails op de kaart. De zaak is gesitueerd in het pand van Sportcentrum De Viergang. Eigenaren zijn Roos De Hoog en Michel Maree, tevens eigenaren van Sportcentrum de Viergang en MM Personal training, en Jasper Koolen runt de zaak. Het interieur heeft een robuuste en industriële basis. Door het gebruik van sprekende kleuren en materialen ontstaat er een warme sfeer met veel mogelijkheden.

FIER beschikt over 140 zitplaatsen en 60 terrasplaatsen. Daarnaast is er een vergaderruimte geschikt tot 30 personen. Naast het FIER all day café zal het concept ook worden uitgebreid met diverse catering mogelijkheden en (zakelijke) events. Horeca Sfeermakers is verantwoordelijk voor het interieur.

Restaurant-FIER-Pijnacker Normaal

4. Fun House in Breda - september 2024

Marc Bergers is eigenaar van Escaping, een concept met escape rooms in Utrecht, Breda en Antwerpen. Breda en Antwerpen krijgen een café en restaurant met de naam: Fun House. Het horecagedeelte is openbaar. In de nieuwe horecazaak zijn ook diverse verrassingselementen verstopt. Daarnaast zal het beschikken over een ruim assortiment aan bordspellen en diverse andere spelelementen.

Iedereen die van gezelligheid en grappen houdt, is welkom. Op het menu staan pizza’s en shared dining-gerechten, met ook vegetarische opties. Daarnaast worden er lokale bieren en cocktails geserveerd, en dat alles met een unieke twist.

HSM-X-Funhouse-Breda
Interieur Fun House in Breda

5. Demain in Cadzand - geopend in januari 2024

Demain is het nieuwe restaurant van het Strandhotel in Cadzand. Het restaurant huist op de plek waar Pure C zat, waar Syrco Bakker aan het roer stond. Begin 2024 opende het informele Demain Atelier. Begin april opent dan het fine dining-gedeelte, waar lokale en seizoensgebonden producten de hoofdrol krijgen. Eigenaren zijn chef Dani Hoefnagels, voorheen werkzaam bij Brut172** in Reijmerstok, en zijn partner Romée Monkel. “Samen zullen zij Demain Cadzand weer op de culinaire kaart zetten.”  

6. Ciao Belli in Breda - geopend in februari 2024

Afgelopen februari opende Patrick van Asch een nieuw Italiaans restaurant genaamd Ciao Belli. Het restaurant vind je op de Grote Markt in Breda, in het pand waar vroeger Parc zat. Op het menu staan Italiaanse shared dining gerechten. Het menu leent zich voor uitgebreid tafelen met familie en vrienden en het design is gedaan door Horeca Sfeermakers.  "Het interieur doet authentiek aan met een funky twist. Marmer, messing, velours gordijnen, gouden pizza oven, een suède plafond en met oog voor details. Het is een bonte maar gebalanceerde mix van pure materialen uit Italië", zeggen de designers. Dit is niet het eerste restaurant in Breda van horecaondernemer van Asch. Hij is bekend van onder andere Belgisch Biercafé Bruxelles, het urban grand café Suikerkist, Café Noir en restaurant De Fazant. Ook is hij jurylid bij de Entree Awards.

Preview - Ciao Belli Breda-1

Artikel delen