Smaakpark in Ede en De Leckere in Utrecht zijn failliet verklaard

Smaakpark in Ede en De Leckere in Utrecht failliet

Smaakpark in Ede en De Leckere in Utrecht zijn failliet verklaard

Vorige week verklaarde de rechter proeflokaal Smaakpark in Ede en brouwerij De Leckere in Utrecht failliet. De faillissementen hebben te maken met de sluitingen tijdens corona en de hoge grondstofprijzen. 

Smaakpark in Ede failliet

Christiaan Weij en Petra Busser openden proeflokaal Smaakpark Ede aan de Parklaan in september 2021. De provincie Gelderland gaf het restaurant in 2022 nog tonnen aan subsidie, maar op 7 juni dit jaar werd het bedrijf toch failliet verklaard. De ondernemers wijten dit aan de lastige coronaperiode waarin ze de zaak startten met daarna de energiecrisis, inflatie en de werkzaamheden aan de Parklaan. Het proeflokaal was gevestigd in een verbouwde sporthal. De begane grond was ingericht als foodhall met foodtrucks en op de bovenverdieping bevond zich een kookstudio.

Smaakpark-Ede-Failliet

De Leckere in Utrecht failliet

Hobbybrouwers openden in 1997 De Leckere in Utrecht: een brouwerij die biologische bieren maakt. Op 8 juni verklaarde de rechter de brouwerij failliet. Het café blijft wel voortbestaan. Het faillissement heeft meerdere oorzaken. Zo kostte de verhuizing in 2018 naar de oude Werkspoorfabriek in Utrecht veel geld. De sluiting van de horeca tijdens corona was daarna een flinke tegenvaller. Personeelskrapte en de hoge grondstofprijzen gaven het laatste zetje.

Artikel delen