Sterrestaurant Fitzgerald* in Rotterdam is verkocht

Fitzgerald in Rotterdam

Sterrestaurant Fitzgerald* in Rotterdam is verkocht

In 2018 kreeg het restaurant een Michelinster en nu, vijf jaar later, is Fitzgerald* in Rotterdam verkocht. Danny Gonzalez opende het restaurant in 2015 en draagt het stokje per 1 november over. Wie de nieuwe eigenaar wordt, is nog niet bekend.

Sterrestaurant Fitzgerald* aan het Gelderseplein in Rotterdam is verkocht. Per 1 november draagt Danny Gonzalez het Michelin-restaurant over aan de nieuwe eigenaar. Om de overgang soepel te laten verlopen, is het restaurant tot die tijd gesloten. Chef-kok Michael Verhagen en bedieningslid Bas van Beveren krijgen de regie in handen tijdens de overname.

Over Fitzgerald*

In maart 2015 opende Gonzalez restaurant Fitzgerald in Rotterdam. De naam van het restaurant komt van de beroemde uitspraak van Amerikaans schrijver F. Scott Fitzgerald: “Too much of anything is bad, but too much Champagne is just right.” De uitspraak typeert de zaak volgens Michelin. Het Franse bandenmerk kende de zaak in 2018 een ster toe.

Michelin schreef: “Men krijgt maar niet genoeg van zijn gedurfde wijnassociaties. Het glas is hier even opmerkelijk als het bord. Michael Verhagen daagt die geweldige wijnen uit met Frans moderne gerechten. Fitzgerald* heeft allure. Dat geldt ook voor het decor. Italiaans marmer dat verenigd wordt met design- en vintage-elementen, de grote glasramen, de mooie binnentuin … Een bruisend restaurant!”

Artikel delen