Oud-sterrenzaak OONIVOO WineSpired, Uden sluit: 'Er waren tegenslagen'

Sluiting van restaurant

Oud-sterrenzaak OONIVOO WineSpired, Uden sluit: 'Er waren tegenslagen'

In 2016 kocht Marco van Bergen OONIVOO WineSpired aan de Markt in Uden en in 2018 bekroonde Michelin de zaak al met een ster. Deze behielden ze tot 2022. Nu kondigde de ondernemer aan dat het restaurant per 1 januari 2024 sluit. De wijnwinkel tegenover OONIVOO WineSpired blijft wel open. "We waren liever doorgegaan."

In januari 2024 bestaat OONIVOO WineSpired acht jaar en met dat jubileum sluit het restaurant haar deuren. In 2018 ontving de zaak een Michelinster, deze werd behouden tot 2022. Het verlies van de ster en de moeilijke coronaperiode waren twee tegenslagen voor het restaurant. 

Hoogtepunten en tegenslagen

Op Instagram laat de zaak weten: "Na een prachtig gastronomisch avontuur, delen we jullie mede dat wij helaas gaan stoppen met ons restaurant op 1 januari 2024. We kunnen niet voldoende benadrukken hoe trots we zijn op wat we in acht jaar hebben bereikt. Naast veel mooie momenten en hoogtepunten waren er ook tegenslagen. Dat hoort nu eenmaal bij ondernemen. We hebben onze nek uitgestoken, prachtige ervaringen opgedaan, maar natuurlijk doet het afscheid ook pijn. We waren liever doorgegaan. Het is nu tijd voor een nieuwe fase."

'We weten nooit wat de toekomst brengt, maar voorlopig houdt ons avontuur in de horeca op'

Het team van OONIVOO WineSpired bedankt in het bericht alle gasten: "We willen vooral jullie, onze gasten, enorm bedanken voor de momenten die bij ons beleefd zijn en we hopen dat jullie die herinneringen blijven koesteren! We weten nooit wat de toekomst brengt, maar voorlopig houdt ons avontuur in de horeca op, want het is weliswaar het einde van het restaurant OONIVOO maar zeker niet van het merk OONIVOO." Gasten reageren verdrietig op het nieuws onder de post: "Wat ontzettend jammer. Ik kwam altijd zo ontzettend graag bij jullie. Ik wens het hele team heel veel succes in de toekomst."

Over OONIVOO WineSpired

OONIVOO WineSpired is een wijnrestaurant aan de Markt in Uden. Jarenlang was het dé plek voor wijnliefhebbers dankzij de selectie van 1800 wijnen uit wijnbijbels met bijpassende spijzen. Twee jaar geleden opende OONIVOO schuin tegenover het restaurant ook een wijnwinkel: deze blijft wel open.

Artikel delen