registratie gasten horeca
Branchenieuws
Foto KHN

Meeste gasten vinden delen gegevens niet erg

Vanaf maandag 8 augustus is het verplicht om contactgegevens van horecagasten (zowel binnen als op het terras) te registreren. Uit onderzoek van Wat vindt Nederland blijkt dat de meeste mensen het geen probleem vinden om hun gegevens achter te laten.

82 procent vindt het prima om hun gegevens te laten noteren als ze een hapje gaan eten of een terrasje pakken. Gasten zijn echter niet verplicht om hun gegevens af te staan. Een horecaondernemer mag dan alsnog niet de toegang weigeren (dat benadrukt het ministerie van Economische Zaken). 64 procent van de ondervraagde Nederlanders zou wel achter een verplichting staan, blijkt uit het onderzoek. Bovendien vindt 67 procent van de panelleden dat de registratieplicht niet moet ophouden bij de horeca. Volgens hen zou deze maatregel ook moeten gelden voor dierentuinen, pretparken en musea.

Bron- en contactonderzoek

Dat gasten vanaf nu hun gegevens moeten achterlaten, is bedoeld voor bron- en contactonderzoek, indien dat nodig is. De nieuwe regel werd vorige week bekend gemaakt tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge.
 

Wat vindt Nederland?

Wat vindt Nederland is het opiniepanel van Hart van Nederland. Het panel bestaat op dit moment uit 35.000 leden. Per onderzoek wordt een deel van het panel uitgenodigd. Dat gebeurt op basis van de kenmerken van de deelnemers, zoals politieke voorkeur, geslacht, woonplaats, leeftijd. Alle onderzoeken vinden plaats onder begeleiding van opiniepeiler Maurice de Hond.

Gerelateerd nieuws

Reacties

Reactie toevoegen