[Foto's] Geopend: NOMADS in Amsterdam

[Foto's] Geopend: NOMADS in Amsterdam

Amsterdam-Oost heeft er met de opening van NOMADS een nieuw restaurant met terras aan het water bij. De eigenaren, Jaap Kin en Thomas Mutsaers​, serveren een half jaar lang gerechten uit een bepaald land en kiezen daarna weer voor een nieuw land. De eerste stop: Peru. Bekijk foto's van het interieur, gedaan door o.a. Beers | Brickworks, en de gerechten onder dit bericht.

De eigenaren vertellen: "Onze reizende keuken stopt jaarlijks in twee verschillende landen. Zo kunnen onze gasten kennismaken met onontdekte smaken, producten en culturen die onze bijzondere bestemmingen te bieden hebben." Door het jaar heen reizen Mutsaers en Kin met hun chef naar nieuwe plekken om inspiratie op te doen voor hun volgende culinaire bestemming.

Zuid-Amerika
De eerste ontdekkingsreis start in Peru. "Tijdens ons bezoek aan dit prachtige land hebben we ondervonden waarom Lima de food capital van Zuid-Amerika wordt genoemd. De verse en vooral kleurrijke producten in combinatie met de wereldse invloeden die de Peruaanse keuken kent, zorgen voor ware smaakexplosies."

Ceviche
Gerechten die nu op de kaart staan zijn onder andere ceviches, tiradito, causas (een Peruviaanse aardappelpuree) en lomo saltado. De wijnkaart is volledig gebaseerd op het continent van bestemming.

Design: Beers | Brickworks

Artikel delen