[Fotoalbum] Brandsøn, Maastricht

[Fotoalbum] Brandsøn, Maastricht

Aan Het Bat in Maastricht opende horecaondernemer Roel Rutten onlangs restaurant Brandsøn, een drinking bar en dining room. Bekijk de foto's onderaan dit bericht.

Het Maastrichtse restaurant is voor Limburgse begrippen een nieuw concept met Scandinavische allure. Rutten  haalde zijn inspiratie voor het concept uit 5 verschillende trendsteden als New York, Montreal, Barcelona, Kopenhagen en Stockholm. Stuk voor stuk verweven in het interieur van de nieuwe zaak, legt Rutten uit.

Drinking bar
Robert Kolenik van eco chic design verzorgde het interieur van Brandsøn. Een absolute blikvanger in de zaak is de ronde bar, oftewel de drinking bar, waar gasten terecht kunnen voor een aperitief, cocktail of borrel. Rutten: "De bar creëert een ongedwongen, luxe sfeer. In het gezelschap van gelijkgestemden. In Montreal nam ik plaats aan precies zo’n zelfde bar en voor ik het wist had ik oogcontact met de andere gasten. Het zorgde voor een heel speciale , bijna flirterige sfeer.” Ook worden hier kleine gerechtjes geserveerd, die speciaal in de bar worden bereid.

New Yorkse bistro
De dining room mét open keuken is geïnspireerd op New Yorkse bistro’s en biedt 70 zitplekken. Hier worden klassiek Franse gerechten bereid door zowel Nederlands en Belgisch Limburge chef-koks. Ook kunnen gasten kiezen voor de chef’s table of met grote groepen dineren in de private dining-room.
Design Robert Kolenik | eco chic design

Artikel delen