Pop-uprestaurant Sil op Entrepothaven R'dam

Pop-uprestaurant Sil op Entrepothaven R'dam

Suite Hotel Pincoffs en chef-kok Sil Peppelenbosch openen in september pop-up restaurant Sil in het voormalige douanekantoor nabij de Entrepothaven op de Kop van Zuid.

Dineren bij Sil wordt een bijzondere ervaring. De chef, die verantwoordelijk was voor restaurant Instock Utrecht, staat voor een bewuste manier van koken en is allergisch voor verspilling. Van kop tot staart; van schil tot pit, luidt zijn motto. Zo goed als alle delen van een product worden verwerkt. En dat ziet de gast straks op het bord (ook duurzaam gemaakt trouwens, van oud aardewerk).

Tot 1 december open
Restaurant Sil werkt met verse en vaak onbekende producten uit Nederland. De gast ziet de chef straks aan het werk in de open keuken. De setting wordt informeel en intiem. De kleine hoeveelheid couverts (max. 33) maakt het mogelijk de gast centraal te plaatsen, net als in Hotel Pincoffs. De bediening is persoonlijk en de chef legt nog graag aan tafel uit wat hij voor u heeft bereid. Het restaurant is open vanaf 4 september en zal in principe op 1 december de deuren sluiten.

10 Jaar Hotel Pincoffs
De opening van restaurant Sil staat in het teken van 10 jaar Suite Hotel Pincoffs. Het hotel lanceerde in maart een kijk- en leesboek van 228 pagina's dat te koop is bij het hotel, de Rotterdamse boekhandels Donner, Snoek en Bruna Vuurplaat en online bij Bol.com. Het duurzame pop-up restaurant is een volgende festiviteit. De zomermaanden worden gebruikt om de ontbijtkamer te veranderen in een restaurant met warme tinten.

Zelf menu samenstellen
De gasten kunnen straks zelf hun lunch- en dinermenu samenstellen uit 8 koude en warme gerechten. De grootte is gemiddeld. De gast bepaalt zelf het aantal gerechten en in welke volgorde. Een 3-gangenmenu kost 37 euro p.p. Behalve wijnen worden er ook duurzame sappen aangeboden.

Duurzaam en origineel
De keuken is ingericht op duurzaamheid. De chef werkt met visproducten die gelden als bijvangst en vaak overboord zouden worden gegooid, omdat er geen of weinig vraag naar is. Deze duurzame oplossing is ook bedacht voor bokjes, haantjes en wilde ganzen. Deze dieren zijn minder geliefd in de voedselketen, maar zeker niet minder lekker. Chef Sil werkt ook graag met groenten. Hij bereidt zijn gerechten op vele manieren, waaronder ook vergeten traditionele methodes als fermentatie en nixtamalisatie.

Artikel delen