Bekende chef opent Arca in art’otel Amsterdam

Bekende chef opent Arca in art’otel Amsterdam

Dit najaar opent restaurant Arca in Amsterdam. Het is te vinden in het art’hotel, tegenover het Centraal Station, op de plek waar jarenlang restaurant 5&33 zat. Het culinaire concept wordt bedacht door de Portugese chef Henrique Sá Pessoa, die met het beroemde restaurant Alma twee sterren heeft.

Portugese en Aziatische invloeden

Arca Amsterdam wil gasten kennis laten maken met culinair Portugal. De toegankelijke kleine gerechten hebben Portugese en Aziatische invloeden, zijn modern en soms met een twist. Zo zet de chef Henrique Sá Pessoa traditionele gerechten om naar zijn eigen hand.

Arca Amsterdam zal sterke smaken en avontuurlijke kruiden naar Amsterdam brengen. Naast de wijnkaart heeft Sé Pessoa cocktails ontwikkeld die passen bij de kleine gerechten.

Henrique Sá Pessoa

Henrique Sá Pessoa is de derde chef-kok in de Portugese geschiedenis die twee Michelinsterren bezit voor zijn restaurant Alma. Daarnaast bezit hij ook het meer toegankelijke Portugees restaurant Tapisco en is hij de conceptchef van Chiado, een Portugees restaurant met Aziatische invloeden in Macau. In Portugal is Sé Passoa bij het grote publiek bekend door zijn optredens in de nationale kookshow: Ingrediente Secreto, zijn eigen show op 24Kitchen: COMTRADIÇÃO  en heeft hij inmiddels zeven kookboeken op zijn naam staan. 

Hij won in 2005 de award chef-kok van het jaar en won daarna meer prijzen. Dit jaar is de chef genomineerd voor de The Best Chef Awards. De 5e editie van deze award show wordt medemogelijk gemaakt door PERLAGE en vindt plaats op 13, 14 en 15 september 2021 in Amsterdam.

Artikel delen