[Preview] Restaurant TOZI in Amsterdam

[Preview] Restaurant TOZI in Amsterdam

Op 8 november 2019 opent Londen’s ‘cicchetti’ restaurant en bar TOZI voor het eerst haar deuren op Nederlandse bodem, vlakbij het Vondelpark.

Na de eerste locatie in Londen kondigen chef-kok Maurilio Molteni en senior restaurant manager Stefano Meloni een tweede locatie aan. TOZI Amsterdam zal zich spiegelen aan haar Londense equivalent. De keuken van TOZI, dat in Venetiaans dialect ‘een groep vrienden’ betekent, is te herleiden naar de eetcultuur uit dit Italiaanse gebied. 

Open keuken
Het restaurant heeft een open keuken waarin chef Luca De Santis de leiding heeft. En er is een lange chef’s table. De moderne inrichting biedt 50 zitplaatsen. Grappige details: in de toiletten hoor je Italiaanse lessen op de toiletten en in de bar worden Italiaanse Black & White films afgespeeld. Molteni: “De opening van een tweede TOZI is een bekroning op het succes van Londen en we kijken ernaar uit om dit concept in Amsterdam te openen.”

Cicchetti
TOZI is een ‘cicchetti restaurant’ dat geïnspireerd is op de Venetiaanse eetcultuur uit de regio Veneto in Italië. De zogenaamde ‘cicchetti’ zijn kleine gerechten die worden gegeten tijdens lunch, het aperitief of diner en kunnen gedeeld worden. Cicchetti kunnen zowel in het restaurant als aan de bar gegeten worden, gecombineerd met cocktails, Italiaanse gin, ambachtelijk Nederlands lokaal gebrouwen bier of een glas wijn. Op het menu staan de signature dishes van TOZI London samen met nieuwe gerechten, exclusief samengesteld voor het Amsterdamse restaurant. Gerechten die je op de kaart gaat vinden zijn onder andere: ravioli van Buffalo ricotta met zwarte truffel, rigatoni “Carbonara”, spianata met gegrilde aubergines, gerookte pancetta en ricotta, tonnarelli “Cacio e Pepe” en King crab Venetian Style.

De chefs
De Amsterdamse chef Luca De Santis heeft nauw samengewerkt met Londense chef Maurilio Molteni, om het TOZI Amsterdam menu te perfectioneren. Luca De Santis heeft gewerkt bij onder andere San George en NH Collection Barbizon Palace. Restaurantmanager Nicola Gaballo heeft gewerkt bij onder andere restaurant 'Da Vittorio', dat bekroond is met drie Michelin-sterren. 

Artikel delen