[Geopend] Uncle Jim in Utrecht

[Geopend] Uncle Jim in Utrecht

Een goede kop koffie drinken, met een krantje erbij, uitgebreid dineren met vrienden of juist een snelle zakelijke lunch pakken: bij Uncle Jim in Utrecht kan het allemaal. De nieuwe bar/brasserie ligt op een centrale plek in Utrecht, tussen Jaarbeurs, theater en bioscoop en talloze grote bedrijven. E.S.T.I.D.A is verantwoordelijk voor het interieur (bekijk foto's ervan onder dit bericht). Wij spraken met Helma Kor van het designbureau.

De zaak moest dan ook voldoen aan de wensen van een breed publiek en zowel goede koffie en lunch serveren als ruimte bieden voor een uitgebreid (óf juist snel) diner en (zakelijke) borrel. E.S.T.I.D.A ontwierp het interieur, dat uiteraard moest aansluiten bij de dag- en avondfunctie. “We hebben de zaak ingedeeld in drie ruimtes met verschillende functies”, vertelt Helma Kor van het bureau.

Eyecatchers
“Bij binnenkomst bevind je je in het lichtere zitgedeelte, met verschuifbare scheidingswanden, waar tinten als zand, warm grijs en cognackleurige zijn gebruikt. In het midden zijn de grote bar, waar je heerlijk aan kunt zitten, en de open keuken gevestigd. Dat zijn echt de eyecatchers van de zaak, met een blauw plafond en blauwe wandtegels: je kunt er niet omheen. Achterin de zaak is het wat donkerdere borrel- en eetgedeelte waar je aan hoge, stalen tafels kunt zitten en waar twee ‘biertafels’ zijn gemaakt, zodat groepen zelf hun bier kunnen tappen en in een leuke setting kunnen borrelen. De routing is aangepast aan het idee dat de bediening snel moet zijn, omdat veel gasten voor een snelle lunch komen of een hapje willen eten voor een film of voorstelling.”

Ome Jim
De uitstraling is luxe, maar de setting is informeel, vindt Kor. “En het leuke is dat de figuur Uncle Jim overal terugkomt: op de wanden, maar ook in de huisstijl.” Of hij ooit bestaan heeft, is de vraag. Maar in zijn Utrechtse zaak is ‘ome Jim’ nu al een legende.

Uncle-Jim.nl
Design: E.S.T.I.D.A

Artikel delen