Geopend: restaurant Zandhoeve in Bergen

Geopend: restaurant Zandhoeve in Bergen

De f&b-outlets van hotel blooming (zonder hoofdletter, want volgens de eigenaren is 'blooming' een werkwoord) in Bergen ondergingen een grote restyling. Een van de resultaten is het nieuwe restaurant Zandhoeve. Jeroen Smeele van designbureau SMEELE is verantwoordelijk voor het design. Bekijk foto's van Richard Sinte Maartensdijk onder dit bericht.

 

Begin februari begonnen de werkzaamheden en eind maart hadden de nieuwe f&b-outlets moeten openen. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten. Inmiddels is het restaurant Zandhoeve, op de eerste etage van het hotel, open. Het restaurant bestaat uit een fine dining-gedeelte en een brasserie onder het restaurant. 
 

Design van het restaurant

Van het oude restaurant is niks meer over. Designer Jeroen Smeele zorgde voor een verbetering van de verlichting en de akoestiek en ontwierp een tijdloos en comfortabel interieur. Opvallend zijn de rijke materialen waarmee hij werkte, zoals marmer en notenhout. Daarnaast is er nu een eigen entree, zodat het restaurant ook aantrekkelijk wordt voor locals. Het restaurant is vernoemd naar de voormalige Volkshogeschool. 

Tekst gaat hieronder verder.

Wil je op de hoogte blijven van meer nieuwe horeca-openingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Chef Roel Oostrum

De keuken staat onder leiding van chef Roel Oostrum. Hij laat zich leiden door de biologische moestuin: de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu en de belangrijkste bron van inspiratie. Elk seizoen wordt er samen met de tuinman een zaaiplan gemaakt. Met dit zaaiplan in de hand gaan de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, aan het werk in de Hoftuin. De Hoftuin maakt deel uit van de blooming Stichting, die tot doel heeft te investeren in maatschappelijk verantwoorde projecten mensen een kans geven zich te ontwikkelen. 
 

Over blooming

Blooming bestaat uit het hotel in Bergen, restaurant De Zandhoeve, een strandpaviljoen in Bergen aan Zee en Landgoed Het Hof voor congressen en partijen. Het restaurant is nu nog alleen toegankeiljk voor gasten die in het hotel verblijven. 

Artikel delen