[Geopend] Restaurant Céline in Nieuwegein

Deze zomer openden Martijn Stoker en Stephanie Wennekes restaurant Céline in Fort Jutphaas in Nieuwegein. Samen met ESTIDA werd deze stoere en ruige locatie, die staat ingeschreven op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, getransformeerd naar een comfortabel en warm restaurant met in de keuken Frans en Scandinavische invloeden. Bekijk de foto's van het interieur onder dit bericht.

Restaurant Céline wordt gerund door chefkok Martijn Stoker en gastvrouw Stephanie Wennekes. Het jonge koppel heeft elkaar ontmoet toen ze samen bij restaurant De Librije in Zwolle werkten. Hierna volgde een carrière bij andere toonaangevende restaurants en droomden ze van een eigen restaurant op een bijzondere locatie. In hun zoektocht naar de ideale locatie stuitten ze op Fort Jutphaas in Nieuwegein. Een stoer en ruig fort, centraal gelegen in de provincie Utrecht. Het fort is in 1820 gebouwd en gelegen op een eiland dat bereikbaar is via een brug. Het is omgeven door sprookjesachtige paden en bomen, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW) en behoort tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. In 1959 werd het fort overgedragen aan de gemeente en deed het dienst als wijnfort waar vaten in de kelder werden gebotteld.

Contrast tussen interieur en locatie
Samen met ESTIDA, bureau in interieurdesign en conceptontwikkeling, werd een sfeervol restaurant gerealiseerd. Op de begane grond zijn er verschillende restaurantkamers, compleet met een lounge, wijnkamer en de keuken. In de kelder speelt wijn de hoofdrol. Restaurant Céline beschikt tevens over een terras aan het water. Er is gewerkt met mooie stoffen, zachte kleuren, akoestische materialen en zorgvuldig geselecteerde verlichting. “We hebben een eigentijdse en luxe sfeer gecreëerd en zo de kille omgeving getransformeerd naar een warme entourage. Het logo, de klaproos, werd handgeschilderd op de muren. Het interieur vormt een prachtig contrast met het stoere, ruige karakter van de locatie. Restaurant Céline is een voorbeeld hoe je met relatief beperkte middelen en budget toch een groots effect kan bereiken,” aldus ontwerper Michel Ruijgrok van ESTIDA.

 

 

Reacties

Reactie toevoegen