Foto Stappen & Shoppen

Geopend: bar-restaurant Ingenhousz in Breda

In februari opende bar-restaurant Ingenhousz in Breda. We spreken erover met Bart Hagevoort van Heineken Interieur Design, die verantwoordelijk is voor het interieur. Bekijk foto's van het resultaat onder dit bericht.

 

Foto's: Stappen & Shoppen 

 

“Turning old school into new school” is het motto van het dit jaar geopende complex in het voormalig klooster uit 1917 (later was het een kweekschool) in Breda. In het pand zijn honderd woonruimtes voor 'short living', evenementen- en vergaderruimtes, een collegezaal en een horecagelegenheid met ijssalon en patisserie te vinden. Het restaurant is met terras en tuin is te vinden op de plek waar vroeger de kantine van de kweekschool zat (onder de kapel).

Nieuwe staalconstructie

Bart Hagevoort, interieurarchitect bij Heineken, heeft in nauwe samenwerking met horecaondernemer Gerwin Sleutjes het restaurant ontworpen. Hagevoort: "Omdat de bovengelegen kapel gebruikt wordt als evenementenruimte moest er een geheel nieuwe staalconstructie onder het plafond. Dit is in overleg met de monumentencommissie fraai weggewerkt in het nieuwe plafond met behoud van het gevoel van de oude structuren."

Gouden cocktailbar

Hij vervolgt: "Een in goud gespoten cocktailbar siert de ronde ruimte achterin. Ook zijn hier bottle-lockers voorzien waar vaste gasten gebruik van kunnen maken. Binnen het restaurant zijn ook meerdere leerplekken.  Leven, proeven, leren, vieren en werken kan allemaal bij Ingenhousz."

 

Reacties

Reactie toevoegen