advertorial

De stille winstpakker in je zaak? Je realtime inzichten

De digitale keukenhulp: de Kitchen Manager

De stille winstpakker in je zaak? Je realtime inzichten

Gastvrije medewerkers en eersteklas gerechten staan niet per se garant voor een succesvolle horecazaak. Digitalisering van je operatie is anno nu een voorwaarde voor een financieel gezonde onderneming. Met het digitale financiële overzicht van Horeko heb je alle geldzaken op één plek en realtime inzicht in je financiële totaalplaatje.

 

Openingsfoto: digitale keukenhulp Kitchen Manager
Foto's o.a: Sabine van Nistelrooij

 

Vooraf calculeren

Als horecaondernemer wil je geen marge verliezen doordat je pas te laat merkt dat de inkoopprijzen zijn gestegen, of omdat je structureel te weinig vraagt voor populaire gerechten. Juist een halve euro verschil per bord kan op jaarbasis duizenden euro’s schelen.

Door vooraf scherp te calculeren, actuele inkoopprijzen bij te houden en je menukaart strategisch te prijzen, vergroot je je winstgevendheid aanzienlijk. Niet alleen wat er uit de keuken komt telt — maar vooral hoe je je cijfers vóór die tijd op orde hebt.

Wil jij ook meer grip op je cijfers?

Start met digitaliseren en lees wat Horeko voor jou kan betekenen.

Klik hier voor meer informatie

'Met Kitchen Manager heb je realtime inzicht in je kostprijs en marges'

Realtime inzicht in kosten en marges

Kitchen Manager, de digitale keukenhulp van Horeko, levert de handvatten om de actuele, correcte kostprijs te berekenen. Ook als je de hoeveelheden aanpast of je leverancier de prijzen omhoog gooit. Het digitale systeem is namelijk gekoppeld aan de actuele prijzen van leveranciers en alle gewichten en hoeveelheden staan in het systeem.

Zo heb je realtime inzicht in je kostprijs en marges, maar ook de mogelijkheid om op tijd bij te sturen. Want als je ééns per maand of kwartaal bij je accountant aanklopt voor je cijfers, loop je als horecaprofessional simpelweg achter de feiten aan.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Digitale keukenhulp Kitchen Manager
Restaurant Noorden van Aalten

Nettowinst per dag

Natuurlijk wordt je financiële situatie niet alléén in de keuken bepaald — het draait om het totaalplaatje. Want uiteindelijk zijn het niet alleen de keukenuitgaven, maar ook personeelskosten en vaste lasten die bepalen of je als horecaondernemer winst maakt. Met het financiële overzicht wordt alles gebundeld op één centrale plek.

Het systeem werkt als een dagelijkse winst- en verliesrekening: de totale omzet wordt automatisch berekend op basis van de verkochte producten in de kassa. Vervolgens worden daar de inkoopkosten op in mindering gebracht, aan de hand van actuele leveranciersprijzen. Ook de gewerkte uren en vaste lasten worden meegenomen. Wat overblijft is een heel duidelijk cijfer: je nettowinst per dag. Dit geef jouw als horecaondernemer direct inzicht in waar je eventueel moet bijsturen.

*De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Horeko-personeelskosten
Afbeelding ter illustratie. Restaurant Klinkklaar in Nijmegen

Dagelijks inzoomen

Met het financieel overzicht houd je grip op je cijfers. Je kunt niet alleen dagelijks inzoomen op je omzet, kosten en nettowinst, maar ook op eventuele struikelblokken. En het allerbelangrijkste: je kunt hier direct op inspelen. Rijzen de personeelskosten de pan uit?

Dan kun je ervoor kiezen om die dure kracht later in te roosteren. Loopt je kostprijsberekening mank? Bekijk op detailniveau waar ‘m dat in zit. En pak het probleem bij de bron aan. Misschien zijn de prijzen van de gerookte zalm ineens hard gestegen en past een andere leverancier beter binnen de grenzen van je kostprijs.

Toekomst

Wat voor type horecabedrijf je ook runt, uiteindelijk draait het realtime inzicht op je financiën. Zonder inzicht geen winst en zonder winst geen toekomst. Met de juiste tools heb je als ondernemer niet alleen overzicht, maar ook controle én rust. De vraag is dus niet óf je inzicht nodig hebt, maar hoeveel winst je misloopt zonder.

Wil je ook meer grip op je cijfers? Lees wat Horeko voor jou kan betekenen.

Klik hier voor meer informatie

Artikel delen