Nieuwe Garde Horeca Groep, Utrecht: 'Willen binnen 5 jaar 5 zaken openen'

Nieuwe Garde Horeca Groep - Header

Nieuwe Garde Horeca Groep, Utrecht: 'Willen binnen 5 jaar 5 zaken openen'

Désirée Stroes en Brian Steevens, voormalige eigenaren Croquetten Boutique, begonnen samen met Sebastiaan van Geel tapasbar Sevilla in Utrecht. Later kwam hier Osteria Emilia in Utrecht bij. De drie zijn van mening dat er verbeteringen mogelijk zijn in de traditionele bedrijfsvoering van de horeca. Met als doel om door te groeien en personeel te laten participeren in de zaken, zijn ze een nieuwe horecagroep gestart: Nieuwe Garde Horeca Groep. 

Tekst: Sanne Lafleur

"We willen de horeca op een andere manier inrichten", zegt mede-eigenaar Sebastiaan van Geel. "Weg van het traditionele imago van de horeca dat wordt geassocieerd met lange dagen werken en overuren maken. De naam 'De Nieuwe Garde Horeca Groep' refereert naar deze nieuwe stijl van leidinggeven en werken."

'We willen de horeca op een andere manier inrichten'

Wat houdt de nieuwe stijl van leidinggeven in?

"Ondanks dat het hard werken is en beide zaken bijna altijd vol zitten, doen we niet aan overuren. Er moet ook lol gemaakt worden. We vinden het belangrijk dat al onze medewerkers écht happy zijn en het gezellig is op de werkvloer. Dit betekent dat medewerkers ook een leven naast de horeca op kunnen bouwen. Wij geloven dat je alleen dan iets samen op kunt bouwen voor de lange termijn, zeker in deze tijd van personeelstekorten."

*De tekst gaat verder onder de foto van Sevilla in Utrecht

Sevilla_Utrecht_1

Wat is het doel van De Nieuwe Garde Horeca Groep?

"Het doel is om door te groeien en personeel te laten participeren in de zaken. Dus ook bij volgende zaken zijn we bereid medewerkers te laten participeren, denk aan: bedrijfsleiders, managers en chef-koks. Vanuit deze visie hebben we sinds kort onze chefs Rens Groters en Lex van Stralen betrokken in het bedrijf. Concreter is ons doel om binnen vijf jaar vijf unieke zaken te openen. We hebben er nu twee, Sevilla en Osteria Emilia in Utrecht, wat betekent dat we nog drie jaar hebben om drie zaken te openen."

"Met het openen van onze nieuwe concepten focussen we ons nu nog op Utrecht, maar de kans is ook aanwezig dat we in een andere stad een zaak openen. Er liggen in ieder geval al een paar concepten klaar die passen in de stad Utrecht. Bij het openen van deze nieuwe zaken zijn we afhankelijk van de panden die vrijkomen. Inhoudelijk kan ik alleen vertellen dat het restaurants worden met andere concepten: gericht op andere keukens en landen. Daarnaast geloof ik dat onze bestaande concepten met hun look en feel ook passen in andere steden." 

*De tekst gaat verder onder de foto's van Osteria Emilia in Utrecht

2 - Osteria Emilia - Utrecht 3 - Osteria Emilia - Utrecht

 

Hoe gaat het sinds de opening van Osteria Emilia? 

"Met de opening van Osteria Emilia, runnen we nu twee zaken. Dat is superleuk, het maakt het werk diverser maar ook uitdagender. Mensen zeggen altijd dat wanneer je een tweede zaak opent, je de focus op de eerste zaak verliest. Wij hebben daarentegen het voordeel dat we met z'n vijven zijn en onze krachten kunnen verdelen. We merken dat onze aanpak heeft gezorgd voor het creëren van een hecht team bij Sevilla. Bij Osteria Emilia stromen de sollicitaties ook al binnen. Sterke teams en een fijne sfeer is voor ons het allerbelangrijkste."

Artikel delen