Deze 3 Nederlanders bereikten The Best Chef Top100 2022

Entree Header - The Best Chef Top100 2022

Deze 3 Nederlanders bereikten The Best Chef Top100 2022

In het Palacio de Cibeles in Madrid vond deze week de zesde editie plaats van The Best Chef Awards. De spaanse chefkok Dabiz Muñoz van DiverXO staat net als vorig jaar weer op nummer 1. Hij behoudt de titel van beste chefkok ter wereld. Verder krijgen dit jaar drie Nederlandse chefs een ereplek op de lijst: Joris Bijdendijk, Nick Bril en Jonnie Boer.

The Best Chef Awards is een jaarlijks terugkerend evenement. Het is een grote eer om de titel te krijgen, want de lijst wordt (grotendeels) bepaald door collega’s uit het vak.

Jonnie Boer op #37

Chefkok en ondernemer Jonnie Boer scoort het hoogst op de lijst van de drie Nederlanders, namelijk op nummer 37. Samen met zijn vrouw Thérèse Boer is hij eigenaar van De Librije*** in Zwolle. Vorig jaar stond Boer nog op nummer 13 in de lijst.

Nick Bril op #52

De tweede plek van de drie Nederlandse chefs krijgt de Zeeuwse-Vlaming Nick Bril, chefkok bij The Jane** in Antwerpen. Zijn gerechten staan bekend om de balans en Zeeuwse invloeden. Bril staat dit jaar op nummer 52. Vorig jaar stond de chef hoger in de lijst, namelijk op plek 40.

Joris Bijdendijk op #63

Op de derde plek van de drie Nederlanders staat chefkok Joris Bijdendijk. Hij kookt de sterren van de hemel bij de restaurants Rijks* en Wils* in Amsterdam. Dit jaar staat Bijdendijk ook lager op de lijst dan vorig jaar, namelijk op nummer 63. Vorig jaar stond hij op nummer 46.

The Best Chef Awards Top 10

1. Dabiz Muñoz - DiverXO***, Spanje
2. Rene Redzepi - Noma***, Denemarken
3. Joan Roca - El Celler de Can Roca***, Spanje
4. Massimo Bottura - Osteria Francescana***, Italië
5. Androni Luis Aduriz - Mugaritz**, Spanje
6. Bjorn Frantzén - Fratnzén***, Zweden
7. Disfrutar - Disfrutar**, Spanje
8. Alain Passard - Arpège***, Frankrijk
9. Ana Roš - Hiša Franko**, Slovenië
10. Alex Atala - D.O.M.**, Brazilië

Over The Best Chef Awards

Het idee achter The Best Chef Awards is om de werkwijze te benadrukken van de beste denkers en leiders van de gastronomie. Tijdens deze awards ligt de nadruk op de mensen en dus niet op de restaurants of locaties. De focus ligt op de chef en zijn zorgen, benadering van koken en onderscheiding van de rest. Er wordt onder andere gekeken naar creativiteit, intelligentie, passie, innovatie en duurzaamheid van de chef.

Artikel delen