Guillaume de Beer stopt met Bar Gui in Amsterdam en breidt Paindemie uit

Bar Gui in Amsterdam

Guillaume de Beer stopt met Bar Gui in Amsterdam en breidt Paindemie uit

Guillaume de Beer stopt op 29 juli met Bar Gui aan de Prinsengracht in Amsterdam. De zaak blijft bestaan, maar zolang er nog geen overname is afgerond, overweegt De Beer tijdelijke pop-ups, een nieuw concept op dezelfde locatie of terugkeer naar een klassiek eetcafé. De zaak staat momenteel te koop via Van Duijn Makelaars. Paindemie, daarentegen, zet vol in op uitbreiding.

Foto's: o.a. Chantal Arnts

Focus op andere projecten

Guillaume de Beer richt zich vanaf de zomer volledig op zijn andere projecten: Ursus Creative – zijn bureau voor creatieve consultancy, conceptontwikkeling, catering en events – en Paindemie, het eigenzinnige fast casual concept aan de Kinkerstraat. Hier serveert hij tosti’s, hamburgers en andere snacks, allemaal gemaakt met het karakteristieke Franse Paindemie-brood.

*De tekst gaat onder de afbeeldingen van Bar Gui in Amsterdam verder.

Bar-Gui-Amsterdam-3 Bar-Gui-Amsterdam-2


Speakeasy

Bar Gui stopt, maar ook aan het concept van Paindemie wordt gesleuteld. In het weekend draait Paindemie, maar maandag, dinsdag en woensdag is de zaak aan de Kinkerstraat in Amsterdam gesloten. Hier komt verandering in.

De Beer opent op die avonden een semi-verborgen speakeasy: een intieme, luxe ruimte waar een exclusief negen­gangenmenu wordt geserveerd. Hij beschrijft het als een samensmelting van Bar Gui en Paindemie. Hier wordt ultiem comfortfood geserveerd, bereid met hoogwaardige ingrediënten. Er is plek voor slechts twintig gasten per avond. Geen uitzonderingen, geen dieetwensen: gasten eten wat er gekookt wordt. De speakeasy wordt dus een plek voor de allesetende fijnproever – niet voor iedereen, maar juist daarom zo bijzonder.

*De tekst gaat onder de afbeelding van de nieuwe speakeasy verder.

Speakeasy-Paindemie-Bar-Gui-Amsterdam-1

Foodtruck

Daarnaast is er recent een Paindemie-foodtruck aangeschaft, uitgerust met een automatische fastfoodmuur. Daarmee richt het team zich op evenementen en festivals. 

*De tekst gaat onder de afbeeldingen van Paindemie verder.

Foodtruck-paindemie-amsterdam-1 Paindemie-Amsterdam-Tosti

Speelveld is verzadigd

Guillaume de Beer neemt deze stap omdat hij op dit moment niet gelooft in zijn mogelijkheid om binnen de bistronomie écht uit te blinken. Het speelveld is verzadigd met restaurants op hoog niveau, terwijl het aantal gasten dat bereid is daar nog goed voor te betalen – zeker doordeweeks – steeds verder afneemt. Hij wil weer iets doen dat echt anders is en daarom kiest hij voor deze nieuwe richting.

Artikel delen