Herman Hell wint Rotterdamse Ondernemersprijs: 'Hij toont lef en passie'

Herman Hell die de Rotterdamse Ondernemersprijs in ontvangst neemt

Herman Hell wint Rotterdamse Ondernemersprijs: 'Hij toont lef en passie'

Horeca-ondernemer Herman Hell, eigenaar van Hells Kitchen Horeca Groep (o.a. bekend van Het Zalmhuis, Grace en NRC in Rotterdam) wint de 38e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs. "Deze ondernemer levert een zichtbare bijdrage aan de bruisende metropoolstad Rotterdam."

Finalisten

“De winnaar van de 38e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs onderscheidt zich door het tonen van lef, passie en vastberadenheid”, zegt voorzitter Ellen van Dam. “Toen alle restaurants in coronatijd hun deuren moesten sluiten, zette Hell’s Kitchen in op groei. Deze ondernemer levert een zichtbare bijdrage aan de bruisende metropoolstad Rotterdam.” Tijdens een spetterende feestavond op 6 juni in CarPort Rotterdam, overhandigde wethouder Vincent Karremans de prestigieuze prijs aan Herman Hell van Hell’s Kitchen. Deze avond werden ook de Nieuwe Heldenprijs en de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt.

'Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd'

Hell’s Kitchen nam het op tegen Alphatron Medical en Houweling Group. Deze drie finalisten werden geselecteerd uit een recordaantal aanmeldingen. Dit jaar viel het de jury vooral op hoe de ondernemers achter deze ondernemingen hun eigen unieke stempel drukken. “Hun expertise, lef, passie en onophoudelijke streven naar verbetering zijn opvallend en inspirerend. Door hun formidabele leiderschapskwaliteiten, laten ze zien dat ze echte teamspelers zijn, die hun teamleden de ruimte en de mogelijkheid bieden om ook uit te blinken. Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen uit deze buitengewone kandidaten.” Over Herman Hell van Hell’s Kitchen zegt de jury: “Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd. Hij heeft enorme tegenslagen overwonnen, beheerst zijn vak tot in het kleinste detail en kan dit alles op een bijzonder meeslepende manier uitdragen.”

*Tekst gaat verder onder de foto.

Herman Hell-Rotterdamse Ondernemersprijs-2023-2

Ware gastheer voor Rotterdam

Met twaalf toonaangevende horecazaken is Hell’s Kitchen volgens de jury een ware gastheer voor de stad Rotterdam. De verschillende locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van de 'Local Hero'-strategie, waarbij locatie en de symbiose met de omgeving van primair belang zijn. Klanten worden hier meegenomen in een belevenis. “De horecaondernemer draagt actief bij aan het bruisende leven van de stad en werkt nauw samen met lokale musea en theaters.” In coronatijd toonde hij lef door tegen de stroom in te zwemmen en uit te breiden van 300 naar 600 medewerkers.

Toen het onmogelijk leek om te investeren, vond Hell’s Kitchen manieren om die groei te financieren. “Hell’s Kitchen maakt op een intelligente manier gebruik van synergiën binnen haar bedrijven op het gebied van inkoop, conceptontwikkeling, automatisering en personeelsuitwisseling.” Herman Hell's passie en vastberadenheid zijn volgens de jury exemplarisch voor de horecaondernemer van de toekomst. “Zijn visie, die aansluit bij de slogan ‘YOU HAVE ONE LIFE MAKE IT COUNT’, is een inspiratie voor iedereen in de sector.”

Ondernemerschap vieren

Met deze verkiezing viert Rotterdam volgens Ellen van Dam het ondernemerschap. “De drie finalisten hebben aandacht voor hun medewerkers, zijn fantastisch georganiseerd, worden hartstochtelijk geleid en hebben ieder op hun eigen wijze een impact die verder strekt dan de grenzen van hun eigen ondernemingen. Alphatron Medical levert een grote bijdrage aan het verbeteren van de medische zorg. Hell’s Kitchen heeft een zichtbare bruisende impact op de uitstraling van Metropool Rotterdam. En Houweling Group fungeert als een powerhouse in de wereld van circulaire producten.

Ondernemen is een hobbelweg met vallen en opstaan. Zeker in deze tijd is dat niet gemakkelijk. Deze avond laten we zien hoe Rotterdam aan de weg timmert. Na de tweede wereldoorlog moest de stad vanuit niks worden opgebouwd. Nu is er veel innovatie van startups tot multinationals. Daar mogen we met elkaar trots op zijn en dat mag gevierd worden. Hier in Rotterdam weten we wat hard werken is en hebben we een creatieve en innovatieve ondernemersgeest.”

Herman Hell-Rotterdamse Ondernemersprijs-2023-1
Artikel delen