Het succesverhaal van Teds All Day Brunch: 10 vestigingen en nu ook een bistro

Teds All Day Brunch en Sanne en Michiel Huisman

Het succesverhaal van Teds All Day Brunch: 10 vestigingen en nu ook een bistro

De tiende vestiging is inmiddels geopend en er komen nog meer nieuwe zaken aan: al vanaf de start in 2015 is Teds All Day Brunch een hit. Hoe maakte het ondernemerskoppel Michiel en Sanne Huisman (ook jurylid voor de Entree Awards 2023) hun bedrijf tot zo’n groot succes? En hoe is het om zoveel zaken met je partner te hebben? “Over dit onderwerp alleen al zouden we een heel interview kunnen doen.”

Tekst: Madelief de Weerd

Een all day-kaart

Knapperige wafelfrietjes met mayo en een Philly cheese steak als ontbijt. Bij Teds All Day Brunch is het de normaalste zaak van de wereld. Of het nu ‘s ochtends vroeg of ‘s middags laat is: hier bestel je de hele dag door van één menukaart. Het concept komt uit de koker van horecaduo Sanne en Michiel Huisman en is sinds de eerste opening in Amsterdam in 2015 een succes. Inmiddels zijn ze tien vestigingen verder en vind je de populaire brunchzaak naast Amsterdam ook in andere steden als Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Daar blijft het niet bij, want de twee zien nog wel twintig Teds All Day Brunch-vestigingen voor zich in Nederland. Ook openden ze een nieuw concept: Teds Bistro. “Een stadse horecazaak voor dorpen.”

Van behoefte naar concept

Het succes zit hem in het feit dat de ondernemers concepten bedenken vanuit hun eigen behoefte. Zo ontstond het idee voor Teds All Day Brunch doordat Sanne in de evenementenbranche werkte. Wisselende vrije dagen, late diensten en af en toe een kater zorgden ervoor dat ze de volgende dag zin had in een lekker ontbijt. “Veel zaken waren pas om 11.00 of 12.00 uur open en dan is het ontbijtmoment al klaar. Ik miste toen echt een zaak als Teds All Day Brunch.”

'Teds Bistro is een zaak voor stadsmensen die in een dorp wonen'

Het nieuwste concept Teds Bistro opende dit jaar in Maarssen, een dorp dat aan Utrecht grenst. Ook dit idee ontstond vanuit een gemis van de ondernemers. Als stel met twee jonge kinderen verruilden ze de drukke stad voor het rustigere Muiden. Hier was geen horeca zoals je die uit grote steden kent, terwijl daar wel behoefte aan was. “Teds Bistro is een zaak voor stadsmensen die in een dorp wonen. Het is een ouderwets eetcafé in een modern jasje.” Op het menu vind je dus geen klassieke saté, maar steak frites en truffelrisotto. Volgend jaar opent het koppel een tweede vestiging in hun woonplaats Muiden. “Het is zowat in onze achtertuin”, vertelt Sanne. “Superspannend en leuk tegelijk!”

Teds All Day Brunch-Drinken Teds All Day Brunch-Eten

Nieuwe zaken

Bezig zijn met al die nieuwe zaken en hieraan een creatieve invulling geven, vinden de ondernemers het allerleukst. Afgelopen jaar alleen al openden ze vier nieuwe zaken en hebben ze een wensenlijstje met steden waar ze een Teds willen openen. Maar uitbreiden zien ze niet als moetje. Daarom zetten ze het openen van nieuwe zaken even op pauze en focussen ze zich komend jaar op het budget en organisatie-gedeelte. “We willen hierbij kijken naar hoe we de bestaande zaken goed gaan neerzetten”, vertelt Michiel.

Ondernemen met je partner

Ondernemen met je partner is wel een uitdaging, maar volgens Sanne en Michiel gaat dit steeds beter. “Over dit onderwerp alleen al zouden we een heel interview kunnen doen”, vertelt Sanne lachend. “We zijn inmiddels gestopt met directievergaderingen tijdens het avondeten, want we zijn natuurlijk ook een gezin.” Michiel: “Het grote voordeel is dat we met zijn tweeën bezig zijn met datgene wat we het allerleukst vinden. We filosoferen veel en gaan vaak uiteten. We zien alles als een marktonderzoek.”

'Het grote voordeel is dat we met zijn tweeën bezig zijn met datgene wat we het allerleukst vinden'

Gaandeweg heeft het koppel het werk en de functies steeds meer gescheiden, zodat ze niet alles samen bepalen. Sanne deed hierbij een stapje terug om meer tijd vrij te maken voor de kinderen. Dat flexibele aspect van ondernemen vinden ze erg fijn. “De dagelijkse leiding is niet van ons afhankelijk. Natuurlijk hebben we elf zaken die zeven dagen per week open zijn met veel werknemers. Het is altijd wat en dat hoort erbij als ondernemer. Maar als er niets dringends is, kunnen we het ook loslaten.”

Artikel delen