Huize Kwast in Leeuwarden is weer open na grote verbouwing

Interieur van Huize Kwast in Leeuwarden

Huize Kwast in Leeuwarden is weer open na grote verbouwing

In het centrum van Leeuwarden staat een oud grachtenpand met daarin het gloednieuwe Huize Kwast. Drie maanden lang werd het café-restaurant verbouwd om een unieke en eigentijdse sfeer te creëren. Gasten kunnen er de hele dag genieten van lunch en diner, of gezellig borrelen met heerlijke bites, cocktails en speciaalbieren.

Over de restyling

Langs de stadsgracht in het historische centrum van Leeuwarden, springt direct het verbouwde Huize Kwast in het oog. De nieuwe gevel van het café-restaurant, met het verlichte logo van Huize Kwast, nodigt uit om binnen te komen. Eenmaal binnen is de gloednieuwe, op maat gemaakte bar de eyecatcher. De houten accenten van de bar trekken de aandacht, evenals de opvallende verlichting aan de muur. 

'De bordeauxrode en paarse kleuren zorgen voor een gezellige sfeer'

Voor het interieurontwerp werd OAK uit Heerenveen ingeschakeld. De bordeauxrode en paarse kleuren van het nieuwe interieur zorgen voor een gezellige en aangename sfeer, zegt eigenaar Erwin van der Meulen. Gasten kunnen zich terugtrekken in een van de ronde zithoeken, maar ook aan de bar plaatsnemen en zien hoe het personeel cocktails bereidt. Aan de akoestiek is veel aandacht besteed, door akoestisch spuitwerk is de ruimte zo geïsoleerd dat gasten veel minder last hebben van achtergrondgeluiden.

Nieuw cocktailstation

“Vorig jaar hebben wij de knoop doorgehakt om te gaan verbouwen”, zegt Erwin. Het interieur was toe aan vernieuwing, waarop besloten werd het hele restaurant opnieuw in te richten – om zo in alle opzichten klaar voor de toekomst te zijn. “We wilden met ons nieuwe ontwerp de nadruk leggen op borrelen, gastvrijheid en gezelligheid.”

Huize-Kwast-Leeuwarden-Cocktail

Naast dat je er heerlijk kunt lunchen en dineren, is er voor gasten die gezellig een borrel of cocktail willen drinken, bij de bar een cocktailstation gemaakt. Het personeel volgde een training om de perfecte cocktails te serveren. Op de borrelkaart staan onder meer chicken gyoza’s, oesters, quesedilla’s en een uitgebreide borrelplank

Henriëtte Kwast

“Het ontwerp van het restaurant is geïnspireerd op de historie van het pand”, vertelt Erwin van der Meulen. “In het jaar 1800 woonde hier Henriëtte Kwast. Henriëtte was de dochter van een musicus en een van de beste jeugdvriendinnen van Mata Hari. Zij voelde zich thuis in het artiestenmilieu en heeft hier vele uren doorgebracht. Ook komt Henriëtte Kwast terug in het logo dat onder meer te zien is op de muur, de menukaarten en de wijnglazen.”

Vernieuwd menu

Ook het menu is compleet vernieuwd, vertelt Erwin. Voor de lunch worden onder meer belegde broodjes en salades, maar ook ciabatta chicken tenders geserveerd. Ook kunnen gasten kiezen voor een ‘shared lunch’, legt hij uit. “Dit is een mix van diverse gerechtjes van de lunchkaart die op mooie wijze worden geserveerd. Zo hoeven gasten niet te kiezen en kunnen ze alles samen delen.”

Op de dinerkaart staan klassieke gerechten als rib eye en zalm, geserveerd met diverse garnituren en groenten van het seizoen, zoals momenteel de groene asperges. Voor vleesliefhebbers staat een van beste stukken vlees op de kaart, namelijk côte de boeuf en vegetariërs hebben de keuze uit bloemkoolsteak of een avocado burger. Toch liever vis? Dan is er de catch of the day.

'Gasten verwachten steeds meer persoonlijke benadering'

Teamgevoel

Erwin benadrukt het teamgevoel bij Huize Kwast. De verbouwing begon op 1 januari en iedereen was er de volle drie maanden bij betrokken. “Het team is hecht, personeel is enorm belangrijk. Gasten verwachten steeds meer persoonlijke benadering en dat krijgen ze bij ons. Onze medewerkers zorgen ervoor dat gasten niks tekortkomen en volop kunnen genieten.”

Huize-Kwast-Leeuwarden-Interieur
Huize-Kwast-Leeuwarden-Erwin van der Meulen Huize-Kwast-Leeuwarden-Eten
Huize-Kwast-Leeuwarden-Interieur-2 Huize-Kwast-Leeuwarden-Gasten
Artikel delen