advertorial

Niels Abels van Ridderikhoff, Hoorn: ‘Mascarponeslof verkoopt zichzelf’

Niels Abels van Ridderikhoff in Hoorn aan de slag met Debic

Niels Abels van Ridderikhoff, Hoorn: ‘Mascarponeslof verkoopt zichzelf’

Niels Abels is eigenaar van restaurantcafé Ridderikhoff, gevestigd in een rijksmonument aan hét horecaplein van Hoorn, De Roode Steen. Alsof dat niet bijzonder genoeg is, is zijn zaak bovendien een dagbestedingslocatie en leerwerkomgeving voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Ridderikhoff is in 2003 opgericht door zorginstelling Philadelphia. Aan de zorg ontbrak niets, de horeca kon beter. Toen horecaondernemer Niels Abels twaalf jaar geleden de kans kreeg om daar iets mee te doen, greep hij die met twee handen aan. “Sinds dat moment combineren we dagbesteding met een professioneel restaurant. Dat is redelijk uniek, denk ik.”

Geen baan, wel werk

Al met al is het een flinke operatie. In het zorgdeel werken 35 mensen, inclusief professionele begeleiding, aangevuld met achttien medewerkers voor het horecadeel. De leerwerkomgeving en dagbesteding zijn in principe twee verschillende stromen. Abels legt uit: “Leerlingen komen hier om te leren en te werken, gekoppeld aan opleidingen.

De bedoeling is dat ze een jaar lang stage lopen en dan uitvliegen of hier een betaalde baan krijgen. Bij de dagbesteding gaat het om mensen die eigenlijk geen kans op een baan hebben, maar hier wel degelijk aan het werk gaan. Gewoon zoals ieder ander in de horeca: schoonmaken, klaarzetten, lunch draaien, schoonmaken, borrel voorbereiden en zo verder. Alles onder begeleiding van vier zorgprofessionals met horeca-ervaring.”

‘Opkloppen of verwarmen en zelf smaak toevoegen, dit product is ideaal’
*Tekst gaat verder onder de afbeelding.
Ridderikhoff café
Restaurantcafé Ridderikhoff

Meer gemak in de keuken met Debic

Abels omschrijft de keuken van restaurantcafé Ridderikhoff als ‘een combinatie van Italiaans, Frans, Nederlands, en een beetje streetfood’. “We hebben een commerciële kaart voor een zo breed mogelijk publiek; van koffieklanten tot groepen gasten voor bruiloften en partijen.” Met zo’n kaart, gekoppeld aan een zorgfunctie als dagbesteding en leerwerkomgeving, is enige convenience in de keuken geen overbodige luxe.

Het leidde tot de keuze voor de producten van Debic. “Als je moet kiezen tussen een compleet eindproduct inkopen of alles helemaal zelf bereiden, zijn deze producten een perfecte oplossing. Opkloppen of verwarmen en zelf smaak toevoegen, Debic ontzorgt je”, aldus Abels. “De kwaliteit van de producten is constant en de foutmarge is klein. Dat maakt het toegankelijk in de keuken; medewerkers kunnen aan de hand van receptuur zelfstandig iets maken. Nog een voordeel: we kunnen sneller werken, handig bij grotere partijen.”

*Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Bar café Hal café

Hardloper: mascarponeslof

Meest ingezet is Debic Cream Plus Mascarpone – een gebruiksklare mix van room en mascarpone, geschikt voor zowel warme als koude toepassingen zoals rijke roomsauzen, romige vullingen of verfijnde desserts. Abels: “We gebruiken het voor de chocolademousse en voor een van de hardlopers op de kaart: de mascarponeslof.

We spuiten de Cream Plus Mascarpone van Debic op een cakebodem en brengen die op smaak naar het seizoen. In de winter met appel en kaneel, in de herfst met kersen en in de zomer met aardbeien. Als coulis, met verse aardbeien als garnering. Zetten we die in de vitrine, nou, dat verkoopt zichzelf!” Voor andere desserts gebruikt Abels de meer specifieke producten van het merk: Debic Parfait, Debic Tiramisu en Debic Cheesecake.

*Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Gebakjes Debic

Voor iedereen

Abels werkt nog altijd graag bij Ridderikhoff. “Je waant je terug in de tijd in dit pand. Elke ruimte is anders; we hebben bijvoorbeeld een wintertuin met een glazen dak. De sfeer is monumentaal, maar het pand is nergens sleets of stoffig.” Abels vindt dat belangrijk. “Het moet er verzorgd en up-to-date uitzien, zodat je ook je vaste gasten blijft verrassen.” Ridderikhoff is een plek voor iedereen. “Een plek om écht te zijn, zeggen ze. Het maakt niet uit wie je bent of wat je doet. Hier mag iedereen zichzelf zijn, of je gast bent of medewerker.” 

*Tekst gaat verder onder de afbeelding in het groene kader.

Niels Abels met taartjes

Debic

Debic is een professioneel zuivelmerk voor chefs en patissiers. Het bedrijf biedt een stevig basisassortiment zuivelproducten waarop zij blindelings kunnen vertrouwen en waarmee ze hun eigen unieke gerechten kunnen maken.

Artikel delen