Ontwikkelingen binnen George: Amsterdamse restaurantgroep groeit door

Café George in Amsterdam

Ontwikkelingen binnen George: Amsterdamse restaurantgroep groeit door

Horecaconcept George, onderdeel van UMH Group, heeft acht vestigingen in Amsterdam en Laren en is volop in ontwikkeling! Onlangs vernieuwden ze George Marina in Amsterdam, werd een nieuwe locatie aangekondigd op Curaçao en kochten ze het bedrijf Karaat in Amsterdam op. Over al deze ontwikkelingen spreken we managing director UMH Group Wessel Kuipers.

Tekst: Madelief de Weerd

SUCCESVOL CONCEPT

Acht succesvolle vestigingen én een nieuwe locatie die dit jaar opent op Curaçao. Horecaconcept George slaat aan bij de gast. Volgens managing director Wessel Kuipers komt dit door het duidelijke, simpele en heldere concept. Hij omschrijft George als een ‘bistro+’ met een Parijse en New-Yorkse uitstraling. Hierbij wordt de Franse keuken in een modern jasje gestoken. Het resultaat: een kaart met kwalitatieve gerechten die niet ingewikkeld zijn en waarmee gasten het zelf zo gek maken als ze willen.

'Concepten kopiëren we niet een-op-een'

“Je kunt voor een steak frites gaan, maar ook voor een driegangenmenu met bijpassende exclusieve wijnen”, legt Kuipers uit. “Daarnaast zit het succes hem in het feit dat we het concept niet een-op-een kopiëren, maar het toespitsen op de plek en doelgroep. Café George, George W.P.A. en Le Grand George zijn voorbeelden van zaken met een eigen look & feel en publiek, terwijl tegelijkertijd het George-gevoel sterk aanwezig is. Daar zit onze kracht.”

*Tekst gaat verder onder de foto's van Café George (links) en Le Grand George (rechts).
Cafe-George-Amsterdam Le Grand George-Amsterdam-5

Over George en UMH Group

De originele en allereerste zaak van George opende in 2009 aan de Leidsegracht in Amsterdam: Café George. Een jaar later opende George W.P.A. aan de Willemsparkweg. De opening van de derde locatie was buiten Amsterdam in 2012 en samen met UMH Group: George LA in Laren. Daarna nam UMH Group de zaken over en breiden ze de restaurantgroep tot op de dag van vandaag verder uit. Horecazaken Gustavino, Herengracht en D’Vijff Vlieghen in Amsterdam vallen ook onder dezelfde groep. Eigenaren zijn Colette van Eembergen en Niels Reijers.

Curaçao

Dit najaar opent George ook een nieuw restaurant op Curaçao in Willemstad. Het komt in een oud koloniaal pand (nu Fish & Joy) met achterin een grote binnentuin, waar een terras wordt gerealiseerd. Volgens Kuipers was de stap naar Curaçao een logische. Het eiland is volgens hem volop in ontwikkeling met nieuwe doelgroepen en horeca die steeds beter wordt. Er openen veel grote hotels en ketens, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om hier succesvol te ondernemen. Bovendien zien ze deze nieuwe zaak als een kans om hun werknemers extra te belonen die voor een langere tijd op het eiland willen werken.

*Tekst gaat verder onder het Instagram-bericht.

George Marina

En er zijn nog meer ontwikkelingen, want onlangs werd George Marina aan de Amsterdamse Amstel gerestyled. Daarnaast creëerde Tom Haines, de nieuwe corporate chef, een menu dat zich beter toespitst op de locatie en omgeving. Om goede kwaliteit en snelheid te blijven bieden, is er gekozen voor een meer Aziatische kaart met to share-gerechten. Verder: een aantal George-klassiekers, maar dan wel met een Aziatische twist. Gerechten serveren ze willekeurig en los van elkaar voor een "prettige flow", laat Kuipers weten. “Het resultaat is een meer toegankelijke zaak die je nog niet zoveel tegenkomt in de buurt. Gasten zijn positief verrast, ondanks de grote veranderingen."

*Tekst gaat verder onder de foto.

George-Marina-Amsterdam
George Marina in Amsterdam

Karaat Amsterdam

Niet een totaal nieuwe George, maar wel een nieuwe vestiging van UMH Group, is Karaat in de Houthavens, Amsterdam. UMH Group nam deze zaak van ruim 500 m2 over nadat Karaat vorig jaar failliet ging. UMH Group splitst het bedrijf op in twee delen, waarbij een langgekoesterde wens van Colette van Eembergen (mede-eigenaar UMH Group) in vervulling gaat.

  • George Deli
    Het eerste deel “George Deli”  is een koffie en ijssalon met Italiaanse allure, die toegankelijk is voor iedereen. Bewust is voor deze pilotvestiging Houthaven als locatie gekozen, omdat wonen en werken hier perfect samengaan volgens Kuipers.
  • Restaurant
    Voor het tweede en grotere deel van het bedrijf blijft de naam hetzelfde, maar dan wel met een ander concept. 

Over waarom het geen geheel nieuwe George-locatie wordt, is de managing director duidelijk: “Er loopt nu zoveel! We hebben net Le Grand George geopend en George Marina veranderd. Nu staat Curaçao op de planning. Hierop ligt momenteel de focus. Bovendien is Karaat pas vier jaar oud, dus zou het zonde zijn om alles om te gooien.”

Artikel delen