Steeds meer nieuwe NL'se horeca op Curaçao: Mondi, George en The Lemon Tree

The Lemon Tree, Mondi en George

Steeds meer nieuwe NL'se horeca op Curaçao: Mondi, George en The Lemon Tree

Restaurantketens Mondi en George (o.a. Amsterdam) en restaurant The Lemon Tree (Deventer) openen nieuwe horecazaken op Curaçao. Volgens de horecaondernemers is het tropische eiland volop in ontwikkeling én dat biedt kansen.

Tekst: Madelief de Weerd
Foto: v.l.n.r. The Lemon Tree (Deventer), Mondi (Amsterdam-West), Le Grand George (Amsterdam-Zuid)

Mondi opent drie nieuwe restaurants

Na vier succesvolle vestigingen in Nederland vonden Atilay Uslu, Justin Niessen, Mariska Nunes en Kiana Cova het tijd om zich ook te vestigen op Curaçao. Horecazaak Mondi draait immers om de Caribische keuken en waar komt zo’n concept beter tot z’n recht dan op het tropische eiland zelf? Ze openen hier trouwens niet één, maar drie nieuwe horecazaken.

Mondi Beachclub in Otrabanda

Het eerste restaurant opent in juli/augustus dit jaar: Mondi Beachclub in Otrabanda, de kleurrijke wijk van Willemstad. Volgens Cova zal deze plek iets meer gefocust zijn op barbecuegerechten en wat minder chique zijn dan bijvoorbeeld de Mondi locatie in Amsterdam-Zuid. “We passen ons echt aan naar de omgeving en dit beachclub-concept sluit goed aan op de buurt. Het wordt een grote zaak met 250 couverts waar je de gezelligheid ervaart die je van Mondi gewend bent.” Pluspunt is dat je hier aan zee borrelt en eet, terwijl je een topuitzicht hebt op de cruiseschepen.

'We passen ons echt aan naar de omgeving'

Mondi Café in Scharloo

Aan het eind van deze zomer opent Mondi Café in Scharloo, de vroegere voorstad van Willemstad. In de omgeving vind je veel kantoren, hotels en banken. Om goed aan te sluiten op de doelgroep is Mondi Café een kleine horecazaak die alleen open is voor ontbijt en lunch. Cova vertelt: “Eigenlijk kun je het zien als de ‘snelle variant’ van het Mondi restaurant, waar de focus ligt op pasteitjes, broodjes, sappen en matcha.”

Mondi restaurant in Livingstone Jan Thiel hotel

De derde zaak opent ook eind deze zomer in hotel Livingstone Jan Thiel in Willemstad. Dit restaurant zal deels binnen en deels buiten om het zwembad heen zijn. “Momenteel sparren we veel met het hotel om te kijken waar hun gasten naar op zoek zijn en welke trends er spelen. 70% van de zaak zal volgens onze brand standard zijn en 30% passen we aan op het hotel. We focussen ons zowel op de gasten van Livingstone Jan Thiel als mensen vanbuiten af”, vertelt Cova.

*Tekst gaat verder onder de foto.

Mondi Amsterdam Nieuw West-Corendon Hotels-7-min
Mondi in Amsterdam-West

The Lemon Tree opent restaurant, beachclub en foodbar ineen in Pietermaai

Ook horecaondernemer Valentijn Bergers gaat naar Curaçao. Zijn restaurant The Lemon Tree in Deventer breidt hij uit: op 15 december opent hij namelijk een nieuwe locatie in Pietermaai aan Zee. De zaak van 700 m2 komt in het nog te openen Art Hotel by Piet Boon en krijgt drie horecaconcepten: een restaurant, beachclub en foodbar.

Bij beachclub The Lemon Beach worden gasten bediend vanaf hun strandbed. Foodbar Lamunchi wordt een chef’s table aan de straatkant en krijgt een kaart met kleine gerechtjes. Verder komt er ook een fine dining-restaurant, waarbij elke gang het verhaal van de lokale leveranciers vertelt. Elk horecaconcept krijgt een natuurlijke en Scandinavische stijl met natuurlijke materialen en zandkleuren.

'De afgelopen jaren begon het steeds meer te kriebelen om hier te gaan ondernemen'

Bergers: “Vroeger werkte ik ook als chef-kok op Curaçao, omdat ik reuma heb en het warme weer ervoor zorgde dat ik hier geen last meer van had. Eenmaal terug in Nederland miste ik het eiland. Iedereen is er altijd vrolijk en ik houd van de Antilliaanse mensen en cultuur. De afgelopen jaren begon het steeds meer te kriebelen om hier te gaan ondernemen. Nu het bijna zover is, heb ik er enorm veel zin in!”

*Tekst gaat verder onder art-impressie Art Hotel by Piet Boon.
Art-Hotel-Piet-Boon-Curacao-Preview-1 The-Lemon-Tree-Curacao-Preview-1

George opent nieuwe locatie in Willemstad

UMH Group opent met haar restaurantgroep George ook nieuwe horeca op Curaçao. Momenteel telt George acht succesvolle vestigingen in Amsterdam en deze negende George-locatie opent naar verwachting in het najaar van 2024 in Willemstad. Wessel Kuipers, managing director UMH Group, vertelt: “Deze nieuwe zaak komt in een mooi en oud koloniaal pand waar nu Fish & Joy zit. Achterin vind je een prachtige binnentuin waar we een terras gaan realiseren. Het wordt een restaurant waarbij je het George-DNA duidelijk terugziet, zowel op de menukaart als in het interieur. Op de kaart: Franse gerechten met Amerikaanse twist.”

Volgens Kuipers was de stap naar Curaçao een logische. Het eiland is volgens hem volop in ontwikkeling met nieuwe doelgroepen en horeca die steeds beter wordt. Er openen veel grote hotels en ketens, waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan om hier succesvol te ondernemen. Bovendien zien ze deze nieuwe zaak als een kans om hun werknemers extra te belonen die voor een langere tijd op het eiland willen werken. 

^ Het pand waarin George komt waar nu Fish & Joy zit
Artikel delen