Tribunes in de Foodhallen Amsterdam tijdens EK voetbal: 'Stadiongevoel in de horeca'

Foodhallen Amsterdam - EK-voetbal - Chong Chu

Tribunes in de Foodhallen Amsterdam tijdens EK voetbal: 'Stadiongevoel in de horeca'

Het EK voetbal is begonnen, hoe gaan horecaondernemers hiermee om? Chong Chu is mede-eigenaar van de Foodhallen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ook is is hij mede-eigenaar van Café Kuyl en De Kanarie Club in Amsterdam. In zijn zaken ontvangt hij veel internationale gasten en daarom zendt hij alle voetbalwedstrijden uit. In de Foodhallen in Amsterdam bouwde hij zelfs tribunes voor de rivaliserende teams. "Het zorgt voor spanning én saamhorigheid."

Internationaal georiënteerd

“We proberen zoveel mogelijk wedstrijden van het EK voetbal uit te zenden”, zegt Chu. Dus niet alleen de wedstrijden waarin Nederland speelt. De reden hiervoor is dat de Foodhallen in Amsterdam en Den Haag veel internationale gasten trekken, van toeristen tot expats. Chu licht toe: “Bij Café Kuyl hebben we snel een goede relatie opgebouwd met diverse expatgroepen, waaronder een groep Denen. Zij komen speciaal naar ons toe om voetbalwedstrijden te kijken.”

Tegelijkertijd weet Chu dat het op de dagen dat Nederland speelt het drukker zal zijn: “Het brengt altijd meer mensen op de been, maar bij ons wordt het publiek aangevuld met internationale gasten.”

*De tekst gaat verder onder de foto

Chong_2024
Horecaondernemer Chong Chu

Voetbal kijken op een tribune

Speciaal voor het EK voetbal zijn er in de Foodhallen Amsterdam twee tribunes tegenover elkaar gebouwd, met elk een eigen scherm. Bij binnenkomst kunnen gasten zelf kiezen op welke tribune ze willen zitten, wat volgens Chu een echt stadiongevoel oproept. “Toen Nederland tegen Polen speelde, zaten op de ene tribune Poolse fans en tegenover hen de Nederlandse supporters, elk met een eigen scherm. Dit zorgt ervoor dat gasten enthousiast kunnen juichen voor hun eigen land en dat werkt altijd heel goed”, legt Chu uit.

Volgens hem hangt er dan een bepaalde spanning in combinatie met een gezellige saamhorigheid. Hij voegt toe dat alleen in de Foodhallen van Amsterdam ruimte is voor deze tribunes, maar dat alle locaties zijn versierd met vlaggen en dat de ledlampen aangepast worden aan de kleuren van de spelende landen. 

*De tekst gaat verder onder de foto's

15 - Foodhallen Amsterdam - EK-voetbal EK voetbal - Foodhallen Amsterdam - NB

 

Geen reserveringen of kaartverkoop 

Iedereen kan bij ons kan binnenlopen om voetbal te kijken, vertelt Chu. “We werken normaal ook niet met reserveringen en voor het EK veranderen wij dat niet. De zaken zijn groter dan de meeste horecagelegenheden, dus we hebben plek zat.” Tegelijkertijd wordt er ook rekening gehouden met gasten die geen voetbal willen kijken. Chu: “Voor hen creëren we een ruimte waar ze niet gestoord worden. Zo hebben we in de Foodhallen in Rotterdam meerdere bars in verschillende ruimtes, dus daar kunnen we alle gasten apart faciliteren.” 

Ruim aanbod en omzet

Wat de Foodhallen onderscheidt van andere horecagelegenheden tijdens het EK voetbal, is volgens Chu het uitgebreide aanbod aan eten en drinken dankzij de diverse keukens. “Drank heeft iedereen wel, maar bij ons kun je tijdens het EK ook nog eens van alles eten.” Hoewel Chu meer gasten verwacht tijdens het EK, levert het niet meteen meer omzet op. “Het brengt ook extra kosten met zich mee. Zo moeten we licenties en tv’s aanschaffen en extra personeel inzetten.”

12 - Foodhallen Amsterdam - EK-voetbal
Artikel delen