Hotelopening BUNK in Amsterdam

Hotelopening BUNK in Amsterdam

Covid-19 gooide afgelopen maanden roet in het eten, maar eindelijk opent BUNK Amsterdam nu officieel haar deuren voor hotelgasten. Onderaan het bericht zie je de foto's van het hotel.

Na een grondige verbouwing van de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord biedt het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwaliteit en service van een hotel? BUNK nodigt je uit om het zelf te komen ervaren. BUNK heeft een sympathiek geprijsd restaurant en een brede culturele programmering. Met de compacte kamers en Pods, de levendige gedeelde ruimtes en het gratis culturele aanbod richt BUNK zich op verbinding met de buurt én de wereld.

Samen slapen

Om reizigers een unieke ervaring te bezorgen heeft BUNK 50 Pods ontwikkeld. Dit zijn doordacht ingerichte cabines waarin je maximale privacy combineert met minimale kosten. Er zijn Pods voor jou alleen en Pods voor jou +1. Wil je het een maatje groter? In de buik van de kerk is een atrium gemaakt waarin de 107 compacte kamers als huisjes in een Italiaans bergdorp door de ruimte zweven. Iedere kamer heeft de functionaliteiten van een complete hotelkamer, maar door de slimme inrichting is er veel minder ruimte nodig. Wil je het extra gezellig maken dan kies je een kamer met 3-, 4- of 5-persoons bed. De komende weken worden de laatste puntjes op de i gezet en vanaf april kunnen bezoekers blijven slapen.

Rijke historie

Een gouden wet onder reizigers: om te weten waar je naartoe gaat, moet je weten waar je vandaan komt. Daarom focust BUNK bewust de aandacht op de historische architectuur van deze voormalige kerk. Met kunstwerken, lichtinstallaties, bewust gecreëerde zichtlijnen en een - soms verwonderende - routing worden de monumentale highlights geaccentueerd. Bovendien vindt BUNK het belangrijk het gebouw deel terug te geven aan de buurt. De gratis toegankelijke co-working, co-meeting, co-hangout bibliotheek is een diepe buiging naar voorbije jaren, toen het gebouw dienst deed als buurtbieb. In 1943 is het gebouw gebombardeerd. Ter nagedachtenis aan die gebeurtenis is er een monument opgericht.

Lekker delen 

Bij BUNK houden ze van lekker eten, daarom heeft het hotel ook een eigen restaurant. Hier laat head chef Stefan Dernison en zijn team gasten smaken proeven van over de hele wereld. Er is ook een terras. Met alle RIVM maatregelen in acht genomen heeft BUNK plek voor zo'n 70 levensgenieters.Het terras heeft dé perfecte ligging om na een mooie wandeling in het natuurrijke Noorderpark te relaxen. Of om het pontje te pakken vanaf Centraal en met de wind in de haren tien minuten de benen te strekken.In het restaurant deel je één van de lan ge tafels met andere reizigers en (flexwerkende) buren. Maaltijden zijn bereid met lokale ingrediënten, prijzen zijn laag. Waar vind je nog een kop koffie voor 1,50 euro? Bij BUNK dus. BUNK presenteert ook een uitgebreid cultureel programma, altijd gratis. Een compleet ingerichte online geluidsstudio staat open voor lokaal en internationaal DJ- en podcast-talent. En een artist-in-residence programma geeft creatieve movers & shakers de ruimte om zonder tijdsdruk, financiële druk of tegenprestatie mooie dingen te maken. Waarom? Omdat dit bij BUNK hoort.

Artikel delen