[Fotoalbum] Bardak, Amsterdam

Op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam opende onlangs Bardak: een Israëlische bar met streetfoodgerechten uit Tel Aviv. Bekijk de foto's van de zaak onderaan dit bericht. 

De uitgesproken smaken uit Tel Aviv vinden steeds vaker de weg naar hoofdsteden over de hele wereld. De TLV-group wees met Bar Fisk de weg richting Amsterdam en haalt in 2018 voor de tweede keer de overweldigende smaken en geuren van Tel Aviv naar de Nederlandse hoofdstad. Dit keer met de Arak cocktails, bieren en ‘t streetfood van Bardak.

Tel Aviv drinkt
De bar schenkt o.a. Oedipus, Stella Artois, Goose Island, Brouwerij ’t IJ en De Eeuwige Jeugd. De Oosterse anijsdrank Arak laat zijn sporen na op het cocktailmenu. Naast de spirit van Tel Aviv staan cocktailklassiekers met een een frisse touch uit het heden. Drankjes als de Chili Cucumber Margarita, Cheeky Mezcal of Solero Sour staan op de kaart.

Tel Aviv streetfood
Pita's en kruidige vleesgerechten worden bereid met typische voorliefde voor verse, lokale producten van de Tel-Avivianen. De gerechten staan bekend om kleurrijke smaken en simpele bereidingen. Wat gerechten die op de kaart staan: rib-eye, kebabs, garnalenfalafel en zwezerik als de vegetarische of vegan opties zoals paddenstoelen-shawarma, geroosterde bloemkool en geblakerde aubergine. Bardak introduceert daarnaast nog door Amsterdam te ontdekken tradities als Arais – sappige lamskebab in een krokante pita die alle smaak van lamsvet opgenomen heeft. 

Interieur
Als reflectie van de rauwe kant van tegenstrijdig Tel Aviv, is Bardak een prachtig georganiseerde chaos ontworpen door Sheryl Leysner. De ruwe graffitimuren, stukken kale bakstenen en golfplaten is het decor van een wandeling door Tel Aviv. Leysner's inspiratie vond ze in reizen en iconische interieurontwerpen uit de 20e eeuw, maar vooral in de levensverhalen en ambities van mensen die ze ontmoet. Qi-FRAME is verantwoordelijk voor de streetart in het restaurant. Een doordachte wirwar van meubels heeft plek voor 55 gasten.

Reacties

Reactie toevoegen