[Geopend] Surfing Elephant in Wenduine (B)

Met buitenlandse surftrips en backpackers ervaring in hun twintiger jaren als bagage, beslisten Peter Van Laere en Roel De Petter om unieke lounge stek te creëren aan de Belgische kust.

Surfing Elephant is een plaats aan de voet van de duinen om gewoon even te onthaasten, waar iedereen zich thuis voelt, respect voor het milieu en duurzaamheid een centrale plaats krijgt en vooral een oprecht ontspannend vakantiegevoel bij de bezoekers teweegbrengt. De realisatie van een droom die in 2012 begon in een container constructie, werd in juli 2019 bekroond met een energiezuinige nieuwbouw beachclub op palen (als eerste in België)! De volledige houten constructie is op die manier gewapend tegen hoge waterstanden en het steeds variërend strandniveau.

Waaierend dak 
Het ontwerp met zijn natuurlijke uitstraling, zowel in materiaalgebruik als vormentaal, integreert zich perfect in het landschap zonder zich op te dringen naar de bezoekers op het strand. Het waaierende dak geeft een knipoog naar de golvende zee en de natuurlijke glooiingen in het duinenlandschap.Er werd bijzondere aandacht besteed aan de inrichting van de bar en strand terras. Een thuis-vakantie gevoel was het uitgangspunt. Een geslaagde mix van industrial, vintage en urban jungle stijlelementen creëren een perfecte dosis ongedwongenheid. De 4m zwevende tafel bv geeft een speelse toets en bovendien de flexibiliteit om tijdens grote events plaats te maken door deze giga-schommel via een ingenieus katrollen systeem de lucht in te hijsen. De transparante zitruimte met 270° zicht, geeft je het gevoel dat je je niet dichter bij strand, water en sportieve activiteiten kunt begeven. 

Ontwerp: GW2-architecten, architect Raf Wouters: 
Interior design: CREMEFRESH