De vier uitschieters: deze horecaondernemingen in Utrecht moet je zeker zien

Vier horecaondernemingen in Utrecht

De vier uitschieters: deze horecaondernemingen in Utrecht moet je zeker zien

In de nieuwe rubriek ‘De uitschieters’ licht Entree elke week een aantal hotspots toe in een nieuwe stad. Van restaurants die zijn beloond met een Michelinster tot cafés met een unieke cocktailkaart. Dit zijn de restaurants waar je als horecaondernemer eens een kijkje moet nemen. Deze week: Utrecht.

 

Tekst: David Boersen

Hemel & aarde

Twee jaar terug opende restaurant Hemel & Aarde haar deuren in Utrecht. Van wilde eend tot barbecue bloemkool, de gerechten zijn nog altijd eerlijk en lokaal. Chef René van der Weijden gebruikt regionale producten en natuurlijke processen voor zijn menu. Het menu bestaat uit fine dining gerechten met de keuze uit vijf tot zeven gerechten. Interieurontwerper Paul Linse gaf met zijn ontwerp een eigentijdse twist aan het interieur, zonder de rijke historie van het gebouw te verliezen: “Waar het hotel uitgaat van de verwondering van de nacht, vieren bar en restaurant de dynamiek van de dag.” Het restaurant is te vinden in hetzelfde gebouw als The Nox Hotel. Hospitality concern Vermaat is eigenaar van het restaurant.

311578524_792288015521847_7431265698344671616_n
Restaurant Hemel & aarde

Stadsjochies

Aan de rand van Utrecht opende in 2021 een opvallend restaurant: Stadsjochies. Eten en drinken doet de gast in een kas, waar deels ook de ingrediënten voor hun gerechten vandaan komen. Eigenaren Tony van der Hulst, Hans Oedekerk en Rob Geerlings transformeerden een deel van de kas ‘stadsjochies’ tot het gelijknamige restaurant. Gerechten van het restaurant worden zo veel mogelijk gemaakt met producten uit de kas en tuinen. Andere producten worden lokaal gehaald. Veel producten die de kas voortbrengt worden ook verkocht aan restaurants, zoals het hiervoor beschreven Hemel en Aarde en Karel V (allebei Utrecht). De keuken werd opgezet met André van Doorn, die jarenlang kookte in Kasteel Heemstede* in Houten.

Interieur (1)_0-1 Interieur (4)_0-1


Feu

In Utrecht opende op 28 oktober het nieuwe restaurant FEU, dat groente bereidt op open vuur. De namen achter FEU, gevestigd op de Veilinghavenkade, zijn horecaondernemer Jeffrey de Vries (eigenaar van onder andere De Bierkantine en Kaffeetaria) en chef-kok Ernst de Witte (De Parade, Bar Clara en Circus Citroen). Naast de gegrilde groenten die Feu serveert doen zij ook aan bierpairing: het afstemmen van de bieren op de smaken van de gegrilde gerechten. Feu serveert een zesgangen-groentemenu in combinatie met een aantal unieke bieren. Het bierarrangement is uitgebreid en bestaat uit grote namen. Volgens de ondernemers past bier specifiek heel goed bij de op open vuur bereide groenten. Het restaurant doet aan braden, grillen, schroeien en roken op open vuur. Met verse en eerlijke producten. Deze eeuwenoude techniek levert unieke smaken en unieke culinaire combinaties op.

PIC_0965-2048x1365
Gerecht van Feu

Karma Kebab

Het planted-based kebabmerk Karma Kebab mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. De horecalocatie opende in juli haar deuren in het voormalig fietsdepot aan de Kanaalweg in Utrecht. Initiatiefnemers Pascal Labrie, Marcel van der Heijden, Hidde Stolwijk en Ivo van der Pauw willen gasten het vrije festivalgevoel laten ervaren en dit combineren met een toegankelijke bar en restaurant. In het restaurant vindt de bezoeker een uitgebreide, laagdrempelige kaart met de plant-based Karma Kebab als basis. Eten is niet het enige wat bij Karma Kebab in Utrecht mogelijk is: wisselende evenementen, culturele voorstellingen, muzikale optredens én een uitgebreid assortiment aan barspel en -vermaak zullen een bezoek aan Karma Kebab tot een onvergetelijke ervaring maken.

06_22 Karma Kebab Interior-17-min 06_22-Karma-Kebab-Interior-102-3--min
Artikel delen