De strijd om de titel F&B Professional of the Year 2026 is in volle gang. Na een stemronde onder het publiek en een korte pitchronde zijn drie professionals geselecteerd die kans maken op de jaarlijkse onderscheiding van de Association of Food & Beverage Management (AFBM). De winnaar wordt eind januari bekendgemaakt tijdens het AFBM Jaargala.
Hoofdfoto: Pierre Haenen, Janiek van den Broeck en Ivo de Beus
De verkiezing begon met een lijst van vijftien genomineerden. Het publiek bracht massaal stemmen uit; duizenden stemmen bepaalden de top tien. Deze groep kreeg vervolgens een aanvullende opdracht: in een video van 60 seconden moesten zij de AFBM-ambassadeurs overtuigen van hun kwaliteiten als F&B-leider.
Op basis van deze inzendingen zijn drie finalisten gekozen (in willekeurige volgorde):
Op 29 januari 2026 brengt de vakjury een bezoek aan de drie finalisten op hun werkplek. Volgens AFBM moeten kandidaten op locatie laten zien waarom juist zij de titel verdienen. De jury kijkt daarbij onder meer naar visie, leiderschap, teamdynamiek en gastbeleving.
De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de foodservice- en hospitalitysector:
De winnaar wordt onthuld op 31 januari tijdens het jaarlijkse AFBM-gala, dit keer in Hotel Winselerhof in Landgraaf. Naast de award ontvangt de winnaar onder meer een culinaire prijs en een lidmaatschap bij AFBM.