F&B Professional of the Year Award 2026: dit zijn de 3 finalisten

Header-AFBM-2026-Pierre-Haenen-Janiek-van-den-Broeck-Ivo-de-Beus

F&B Professional of the Year Award 2026: dit zijn de 3 finalisten

De strijd om de titel F&B Professional of the Year 2026 is in volle gang. Na een stemronde onder het publiek en een korte pitchronde zijn drie professionals geselecteerd die kans maken op de jaarlijkse onderscheiding van de Association of Food & Beverage Management (AFBM). De winnaar wordt eind januari bekendgemaakt tijdens het AFBM Jaargala.

Hoofdfoto: Pierre Haenen, Janiek van den Broeck en Ivo de Beus

 

Stemmen, pitchen, selecteren

De verkiezing begon met een lijst van vijftien genomineerden. Het publiek bracht massaal stemmen uit; duizenden stemmen bepaalden de top tien. Deze groep kreeg vervolgens een aanvullende opdracht: in een video van 60 seconden moesten zij de AFBM-ambassadeurs overtuigen van hun kwaliteiten als F&B-leider.

Op basis van deze inzendingen zijn drie finalisten gekozen (in willekeurige volgorde):

Jury op pad

Op 29 januari 2026 brengt de vakjury een bezoek aan de drie finalisten op hun werkplek. Volgens AFBM moeten kandidaten op locatie laten zien waarom juist zij de titel verdienen. De jury kijkt daarbij onder meer naar visie, leiderschap, teamdynamiek en gastbeleving.

De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de foodservice- en hospitalitysector:

  • Godfried van der Lugt | Managing Director, Gault&Millau
  • Iris Kranenburg | Hoofdredacteur, Entree Magazine
  • Paul Sprakel | Directeur, Hospitality Management
  • Maaike de Reuver | Hoofdredacteur, Food Inspiration
  • Maarten Wessels | Eigenaar, Wessels Trainingen
  • Yaron Jansen | F&B Professional of the Year 2025 en Operationeel Directeur, Hotel De L’Europe 
De jury staat onder voorzitterschap van Marcha Workel / voorzitter van de AFBM.

Bekendmaking tijdens gala

De winnaar wordt onthuld op 31 januari tijdens het jaarlijkse AFBM-gala, dit keer in Hotel Winselerhof in Landgraaf. Naast de award ontvangt de winnaar onder meer een culinaire prijs en een lidmaatschap bij AFBM.

Over AFBM

AFBM is een netwerkorganisatie voor F&B-professionals in Nederland en bestaat sinds 1991. De vereniging richt zich op kennisdeling, netwerken en inspiratie binnen het vakgebied. Volgens AFBM telt het netwerk momenteel ruim 120 leden en 22 partners.
Artikel delen