Nieuwe restaurants Den Haag: deze 13 zaken zijn een bezoek waard

Nieuwe restaurants Den Haag

Nieuwe restaurants Den Haag: deze 13 zaken zijn een bezoek waard

De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Den Haag. Van de Japanse fastfoodketen Wagamama en het Franse burgerrestaurant Frenchie's naar strandpaviljoen Otrobanda. Hieronder staan de beste nieuwe 13 restaurants die de moeite waard zijn om te bezoeken.

1. Bar Bea

Bar Bea is een modern bruin stadscafé gevestigd aan de Veenkade, met uitzicht op de Paleistuin. Het café opende in maart op de voormalige locatie van Café De Bieb. De eigenaren zijn Patrick van Aller, tevens eigenaar van Gastropub Kinsbergen in Den Haag, en Bas Kokshoorn. Bijzonder is dat medewerkers van Van Aller en Kokshoorn de kans krijgen om mede-eigenaar te worden. Zo ook bedrijfsleider van Bar Bea Floris Heimgartner. Bij de bar ligt de nadruk op toegankelijkheid. “We willen inzetten op meerdere bezoeken per week van dezelfde persoon en concurreren met de supermarkt als je ijskast leeg is." Bar Bea is de hele dag geopend, van 's ochtends tot 's avonds, en biedt ontbijt, lunch, diner en borrelmogelijkheden.

2. De Zoute Kater

Met De Zoute Kater wil eigenaresse en chef-kok Eva Wijma een tweede huiskamer voor haar gasten creëren. In april 2023 opende de 27-jarige onderneemster een knusse restobar aan de Zoutmanstraat met behulp van een crowdfundingsactie. Haar carrière begon op haar vijftiende in de spoelkeuken van het voormalige restaurant Bis aan de Thomsonlaan. Inmiddels is ze een bekend gezicht in het horecaleven van de Hofstad. Het restaurant biedt plaats aan dertig gasten en serveert een menu met Frans-Aziatische gerechten met een reeks (natuur)wijnen. Veel van de gebruikte ingrediënten worden lokaal verkregen.

3. Café Mosa

Café Madeleine, gevestigd aan het Valkenbosplein, is na dertien jaar verkocht en heeft plaatsgemaakt voor Café Mosa. In het café kan nu ook 's avonds gedineerd worden. De eigenaren zijn Trudy Brunsveld, Willy Eissens (bekend van Bora Bora op Scheveningen), en Marte Luursema (voormalige bedrijfsleider van Garuda). Het menu bevat mediterraans georiënteerde gerechten samengesteld door chef-kok Steven Lolicato. De menukaart wordt elke twee maanden op basis van de seizoenen vernieuwd.

4. Wagamama Kijkduin

Vorig jaar heeft de Japanse fastfood restaurantketen Wagamama zijn deuren geopend in Kijkduin. De keten is opgericht door Alan Yau en is momenteel eigendom van The Restaurant Group. Wagamama heeft vestigingen over de hele wereld. In Nederland zijn de restaurants onder meer te vinden in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Wagamama Kijkduin is de negende vestiging in Nederland. In dit trendy Aziatische restaurant kun je kiezen van een gevarieerd menu met noedels, curry's, ramen en rijstgerechten. Er zijn ook veganistische opties beschikbaar, evenals gerechten bereid op een teppanyaki-plaat. De naam ‘Wagamama’ betekent in het Japans ‘iemand die eigenwijs en vastberaden is’. Volgens de restaurantketen weerspiegelt de naam hun vastberadenheid die zorgt dat ieder gerecht met zorg is gecreëerd en dat ze altijd beter willen worden in wat ze doen. 

5. Sarban

Sarban is een familierestaurantketen met locaties in Tilburg, Den Bosch, Utrecht en Den Haag. Opgericht door de familie Alizadah, begon Sarban in 2010 in Tilburg als het eerste Afghaanse restaurant in Zuid-Nederland. De nieuwste vestiging opende in april 2013 in Den Haag in het voormalige Brasserie Huisman op de Frederikstraat 34-36. Het restaurant biedt kleurrijke, authentieke Afghaanse gerechten zoals Qabeli Palauw en Raane Morg in een informeel ‘huiskamerrestaurant’ aan.

6. Buona Terra

Op het Noordeinde bevindt zich restaurant Buona Terra, waar klassiek Italiaans eten een moderne twist krijgt. De eigenaren, Gabriele Conti en Gabriella Barillas, hebben het restaurant, dat plaats biedt aan veertig gasten, volledig gerenoveerd. Het stel streeft ernaar hun gasten een complete avond uit te bieden, inclusief muziek en kunst. Het menu omvat traditionele Italiaanse gerechten zoals truffelrisotto en verse ravioli, gepresenteerd op een eigentijdse manier. Chef Gabriele Conti groeide op in Sicilië waar hij op jonge leeftijd in professionele keukens werkte. In Nederland was hij werkzaam bij Marco Polo in de Kettingstraat en Tanta Roba in de Zeestraat. Na de pandemie besloot hij dat het tijd was om zijn eigen restaurant te openen.

7. Sababa

Het recent geopende restaurant Sababa, gevestigd op de voormalige locatie van Confetti, biedt gezonde fastfood geïnspireerd op de Midden-Oosterse keuken. In 2019 lieten de vrienden Bob Dolphijn, Jorinde Havinga, Karlijn Havinga en Roel Keizer zich inspireren tijdens een reis naar Tel Aviv. Na drie Amsterdamse vestigingen, opende Sababa in Den Haag. Hun missie is de fastfoodindustrie te verbeteren voor mens en milieu. Sababa, Hebreeuws voor 'no worries', biedt om die reden voornamelijk plantaardige en vegetarische opties, met enkele biologische kipgerechten, en combineert de Midden-Oosterse smaken met een Nederlandse twist.

8. Otrobanda

Otrabanda van ondernemer Lieke Deden is gevestigd aan Strandslag 1 in Kijkduin, waar voorheen beachclub Flamengo's zat. Hiermee zet ze de familietraditie voort, haar ouders en grootouders hadden namelijk ook strandpaviljoens. Het interieur van Otrabanda heeft een natuurlijk en rustig design. Deden wil gasten meer bieden dan alleen een snelle hap aan het strand. Gasten hebben keuze uit gerechten van de Portugese chef die eten uit zijn cultuur bereidt met verse producten. Haar visie omvat dan ook kwaliteit, rust en klasse maar wel betaalbaar en toegankelijk.

9. Beso by Simonis 

Beso by Simonis in Scheveningen is het achtste restaurant van familiebedrijf Simonis in Scheveningen. Aan het roer staan Naomi en Alain Simonis. De naam, die 'kus van Simonis' in het Spaans betekent, is in lijn met de keuken. In de nieuwe zaak worden namelijk authentieke Spaanse gerechten geserveerd, maar dan in een nieuw jasje. Het nieuwe jasje zal het servicelevel en het internationale karakter van Spaanse restaurants omhoog krikken. Dat mist vaak nog in restaurants die deze keuken voeren, vindt Alain Simonis. Het pand is gebouwd naast de visafslag. Het restaurant dat een internationale uitstraling krijgt, bevat 160 zitplaatsen binnen en het terras heeft 120 plaatsen. Op de begane grond bevindt zich een grote open keuken waar mensen aan kunnen zitten.

10. Frenchie’s 

In Den Haag hebben de Fransen Alexandre Martiano en Edouard Guadin hun tweede restaurant geopend, genaamd Frenchies Den Haag. Hun eerste restaurant, Villa Coucou aan de Laan van Meerdervoort, openden ze in 2019 als een modern Frans fine dining-restaurant. In tegenstelling tot Villa Coucou is Frenchie’s een Frans burgerrestaurant. Het nieuwe restaurant is gevestigd in een historisch rijksmonument, dat oorspronkelijk diende als koetshuis en dateert uit 1880. Op het menu vind je vier verschillende hamburgers, diverse bijgerechten en drankjes, allemaal volledig handgemaakt met een Franse twist.

11. Bar Bowie (opent in oktober 2023)

Bar Bowie in het Regentessekwartier in Den Haag wordt een wijnbar en restaurant met een Frans-Mediterrane bistrokeuken. Eigenaren zijn Jan Willem van der Zee en Bas van der Elst, tevens eigenaren van café Franklin aan het Valkenbosplein en brasserie Walter Benedict op de Denneweg in Den Haag. Gasten kunnen straks bij Bar Bowie elke dag terecht voor lunch, borrel of een uitgebreid diner. Ook kunnen gasten spontaan binnenwandelen voor een pilsje aan de bar of een glas wijn op het zonnige terras. De keuken werkt graag seizoensgebonden. Op de wijnkaart staan Franse wijnen centraal, maar er zijn ook wijnen uit andere landen op de kaart te vinden.

12. Elea 

Chef Takis Panagakis en gastvrouw Bibi Kuyp openden in februari opnieuw restaurant Elea na de verhuizing van Rijkswijk naar Den Haag. Elea staat bekend om zijn innovatieve Franse keuken met subtiele Griekse invloeden, als knipoog naar de Griekse afkomst van chef Panagakis. De gerechten omvatten onder andere langoustine met Griekse suneli-specerijen en een zoete variant van tzatziki als dessert. De nieuwe locatie biedt aanzienlijk meer ruimte en groeimogelijkheden, en beschikt over een ruime open keuken. Het restaurant heeft een uitgebreide wijnkaart met veel Griekse wijnen, waaronder een bijzondere Assyrtiko. Het interieur, ontworpen door Manon de Groot, is licht en ademt een serene sfeer, met subtiele verwijzingen naar Griekenland, zoals de olijfboompjes. Het seizoensgebonden menu biedt vijf, zes en zeven gangen, zowel in vlees- als vegetarische varianten. 

13. By Ami Chapter 2 (opent oktober 2023)

Ahmed Baglari, eigenaar van restaurant By Ami in Rotterdam, breidt na vier jaar uit met de opening van By Ami in Den Haag. De beleving en het kleurrijke interieur die gasten kennen van By Ami Rotterdam wordt doorgevoerd bij de zaak in Den Haag. Vandaar ook de naam By Ami Chapter 2. Dit nieuwe restaurant, gelegen aan de Prinsestraat, volgt het thema 'Wonderfull forest down till night fall' en biedt gasten een bijzondere ervaring verdeeld over drie delen: zonsopgang, aanloop van de avond en nacht. Het ontwerp van de zaak is verzorgd door Rick de Bruyn en Pauline de Schepper van Studio De Bruyn. De operationele leiding van By Ami in Den Haag zal in handen zijn van Scott Slinger.

Artikel delen