De beste nieuwe restaurants in Rotterdam: neem een kijkje in deze 9 zaken

9 nieuwe restaurants Rotterdam

De beste nieuwe restaurants in Rotterdam: neem een kijkje in deze 9 zaken

De afgelopen maanden openden veel nieuwe restaurants in Rotterdam. Van het megagrote ‘festive restaurant’ van ondernemer Herman Hell tot een wijnbar en restaurant ineen. Hieronder staan de beste negen nieuwe restaurants die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Tekst: Madelief de Weerd

1. Grace

Aan de Rotterdamse Coolsingel opende het ‘festive restaurant’ Grace van ondernemer Herman Hell. “Met Grace willen we Rotterdam iets moois geven. Een plek waar jezelf zijn wordt toegejuicht en waar we met elkaar het leven vieren”, vertelt Hell. Het kleurrijke en flamboyante interieur zorg voor een warme sfeer in de zaak. En niet alleen de omgeving is mooi: met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de keuken, wordt er ook voor goed eten gezorgd. Zo bevat de menukaart gerechten uit verschillende werelddelen. Denk aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of een klassieke caesarsalade met Japanse twist.

2. Pesca

Visrestaurant Pesca opende in november 2022 haar deuren in het centrum van Rotterdam. Het is alweer de tweede Pesca-zaak van ondernemers Sven Sallaerts en Jos de Jong. Je hoeft geen traditioneel restaurant te verwachten, want je vindt hier geen menukaarten en witte tafellakens. Ook heeft Pesca een verfrissende kijk op de vismarkt in combinatie met een restaurant. De zaak heeft een eigen foundation, waarmee ze goede doelen steunen. Ze zetten zich in voor schoon drinkwater, een plasticvrije oceaan en gezonde visbestanden. Hier dineer je dus met een goed gevoel!

PESCA INTERIOR HR-6

3. AH-UN

Combineer Japanse barbecue en sushi en je krijgt restaurant AH-UN. Na de zaken in Düsseldorf en Barcelona is het nu tijd om Nederland te veroveren met een AH-UN zaak in hartje Rotterdam. Hier drink je sake, geniet je van vers bereide sushi én gril je zelf vlees op de Japanse Shinpo grills. Deze zitten ingebouwd in de tafels. Tijdens het grillen geniet je van de klassieke Japanse inrichting. Overal vind je lampionnen, Japanse tekeningen en bamboe.

4. Square ‘47

Op het Schouwburgplein in Rotterdam opende begin december Square ‘47 van ondernemers Arnold van Strien en Alex Wolf. Deze internationale zaak bestaat uit twee verdiepingen. Op de begane grond zit het restaurant en op de eerste verdieping vind je een exclusief dakterras dat je afhuurt voor een privélunch of -diner. Op de uitgebreide menukaart staan shared dining-gerechten, zoals kreeft, coquilles, zelfgemaakte garnalenkroketten en steak tartaar.

Square 47 Rotterdam 5


5. Bar Pepito

De gloednieuwe zaak Bar Pepito opent naar verwachting in maart aan de Meent in Rotterdam. Voorheen zat hier de zaak Penny Pean die in april 2022 werd overgenomen door RW Horeca Groep. De horecagroep vond het tijd voor een nieuwe look & feel en toverde de zaak om tot Bar Pepito. Het restaurant staat volledig in het teken van de mediterrane keuken. Zo zullen er gerechten op het menu staan als calamaris, sardines met brood en Spaanse gehaktballetjes.


6. 1898 Food & Drinks

In het iconische art nouveau-pand Het Witte Huis zit 1898 Food & Drinks gevestigd: een wijnbar en restaurant ineen. De ondernemers zijn Gerard van Gelderen en Thijs van de Bergh-Blom. Eerder openden zij ook restaurant MOOII in de Oude Haven in Rotterdam. 1898 is een gezellige zaak waar je shared dining-gerechten proeft onder het genot van bijpassende wijnen. Op de menukaart staan onder andere oesters, pata negra, avocado miniburgers en allerlei andere fijne gerechten.

7. Café Prêt à Boire

Aan de Bloemfonteinstraat in Rotterdam vind je Café Prêt à Boire van Maud van Berlo, bekend van Blije Wijnen. Vanbuiten nodigt de zaak al uit met haar vrolijke gele luifels, het gezellige terras en de grote raampartijen. Zodra je eenmaal binnen hebt plaatsgenomen, vind je op de menukaart een grote selectie aan natuurwijnen en kleine (grotendeels vegan) hapjes geïnspireerd op de Aziatische keuken én met een Franse twist. Denk aan aubergine met ponzu en sesam of kimchi van cavolo nero.

Pret a Boire

8. Fred** (nieuwe locatie)

De sterrenzaak Fred** van Fred Mustert opende dit jaar op een nieuwe locatie in Rotterdam. Het restaurant verhuisde van de Honingerdijk naar de Boompjes en kreeg een nieuw, stijlvol interieur. Deze nieuwe zaak heeft ruimte voor vijftig couverts, een open keuken én een private dining-gedeelte. Op de menukaart staan gerechten van chef-kok Fred Mustert die een klassiek Franse kookstijl heeft. Bij Fred** geniet je van kingcrab met kaviaar tot tarbot met ossenworst. Nog niet uitgegeten? Kies dan voor de extra gang kaasexperience van een prijswinnende fromager.

Inrichting fred 2

9. YANO

Aan de Straatweg in Rotterdam opende in november 2022 restaurant YANO van het echtpaar Yuri en Britta Wattimena. Gault&Millau bekroonde de zaak tot hoogste nieuwkomer van 2023 en Michelin voegde YANO toe aan haar gids. Een behoorlijke prestatie in zo’n korte tijd. De gerechten op de menukaart bevatten smaken uit de Indische Archipel en Zuid-Amerika met een Franse twist.

YANO interieur (1)-1

 

Artikel delen