[Preview] The Gaia in Amsterdam

Eerder werd al bekend dat begin maart de deuren openen van restaurant en lounge The Gaia in hotel NH Schiller aan het Amsterdamse Rembrandtplein. Hout, vuur, aarde, metaal en water zullen de basisingrediënten worden van het menu. Lotz Interior Design & Styling is verantwoordelijk voor het design. Bekijk onder dit bericht wat foto's van het interieur.

De nieuwe zaak is een initiatief van Ferry van Houten (Het Bosch), Ayt Erdogan en Robin Van Stipriaan​ en te vinden in viersterrenhotel NH Schiller. De menukaart is vooral Zuid-Europees gericht en chef Ayt Erdogan (Tante Koosje, El Qatarijne) staat er aan het roer. Hij kookt overigens wel met een twist, waarbij een belangrijke rol is weggelegd voor de moderne Mediterrane keuken, kruiden en specerijen. Daarnaast mixt hij de Mediterrane en Oosterse keuken en gebruikt hij de vijf Chinese elementen als lijn in zijn menu: hout, vuur, aarde, metaal, water. Hout staat voor het begin, verandering en zure smaken. En zo kent ieder element zijn kleuren, smaken en texturen. Maître Robin Van Stipriaan (Ciel Blue, The Harbour Club, Bridges) complimenteert ze met bijpassende service, wijnen en cocktails.

Design
Lotz Interior Design & Styling brengt de historie naar het heden in een restaurant, lounge, bar en private dining met 100 couverts. Een moderne, stedelijke luxe mengt zich met de warmte van Zuid - Europa en het kleurenpallet van een Oosterse markt: oriental art deco.

Culinaire ervaring
“The Gaia in combinatie met het authentieke NH Schiller op het Rembrandtplein vormt de perfecte combinatie voor een fantastische culinaire ervaring. NH Hotel Group is altijd op zoek naar samenwerkingen met succesvolle lokale partners, zoals Ferry van Houten, om op deze manier onze gasten een nog mooiere ervaring te bieden,” aldus Maarten Markus, managing director NH Hotel Group. 

Reacties

Reactie toevoegen