Horeca-inrichting: 8 restaurants met de mooiste roze interieurs

Pink Beach - Wondr Experience

Horeca-inrichting: 8 restaurants met de mooiste roze interieurs

Everything is better in pink! Dat namen de ondernemers van deze roze restaurants heel serieus. Wij krijgen ook geen genoeg van deze vrolijke kleur en zetten daarom acht zaken op een rij met een volledig roze horeca-inrichting. Lees mee! 

Tekst: Sanne Lafleur en Madelief de Weerd

1. Pink Beach, Amsterdam 

Pink Beach, een roze 'strandbar' op nog geen 10 minuten afstand van het Centraal Station. Het stadsstrand is verrijkt met tropische planten en een roze ballenbak. Bezoekers genieten van de omgeving onder het genot van een cocktail. Sarah Mendes, Founder WONDR & Pink Beach, liet zich inspireren door de Caribische en Indonesische roze stranden. Ze wilde een droomwereld creëren waar gasten zich wanen in tropische sferen. En dat is gelukt. 
 
Pink Beach is een initiatief van WONDR Experience en is ontworpen in samenwerking met Patricia Bustos, een bekende Spaanse interieurontwerpster.  
 

2. La Fille Café, Utrecht 

La Fille is een café geïnspireerd door grote steden, met als basis Parijs. Het is een klein en knus café waar plek is voor om en nabij 28 man. Gasten kunnen hier terecht voor een all-day-brunch, waar onder andere creatieve en kleurrijke pancakes en cupcakes geserveerd worden.

La Fille Café past ook binnen het plaatje 'roze, roze, roze', echter wel op een subtielere manier. Het interieur is te omschrijven als elegant en vrouwelijk. Wat direct opvalt is de roze fluwelen bank en de marmeren tafels. 

3. Thomas, Eindhoven

In 2018 sloot het voormalig danscafé Thomas twee maanden voor een verbouwing. Het café heropende als een all-day-horecazaak. Hier hoorde natuurlijk ook een ander interieur bij. Eigenaar Paul van Boxtel wilde iets compleet anders met het klassieke pand. 'Die barokke wanden wilden we intact laten, maar het mocht sprekender, moderner en het liefst in één steunkleur', liet hij destijds weten. Ontwerpers Marco van de Brand en Studio Giftig besloten dat het de kleur roze moest worden: warm, modern en apart. Zo begon het roze avontuur voor Thomas, Eindhoven.

Aan de muren zijn levensgrote, abstracte versieringen te zien van grond tot plafond. Daarnaast bestaan de meubels uit verschillende organische vormen. Van Boxtel laat weten dat ze het écht anders wilden doen en wilden wegblijven van de industriële stijl. Deze transformatie bleef niet onopgemerkt, in 2018 was Thomas genomineerd voor 'Best Restyling' bij de Entree Awards.  

4. Café Blond, Amsterdam 

In de Ferdinand Bolstraat is Café Blond te vinden. Café Blond is het café van het welbekende servicemerk Blond Amsterdam. De volledig barbie-roze gevel met gouden letters en bloemen is niet te missen. Naast de buitenkant is de hele ambiance natuurlijk ook volledig in stijl; speels met veel roze. In het café kun je terecht voor een drankje en een selectie aan snacks. Denk aan pancakes, croissants, quiches, nachos, popcorn en gebakjes. 

5. The Streetfood Club, Utrecht

Het is misschien niet helemaal roze, maar deze zaak mag absoluut niet ontbreken in het rijtje met roze restaurants. The Streetfood Club in Utrecht heeft namelijk een ruimte die ondergedompeld is in de kleur roze. Van de muren en lampen tot de tafels en stoelen. En dat alles in een tropische sfeer. Een winnende combinatie wat ons betreft.

6. Ineke's Restaurant, Deurne

Uitbundige bloemstukken op de muren, fluwelen roze banken en instagrammable gerechten. Ineke's Restaurant aan de Dukaat in Deurne is de ideale uitvalsbasis voor pink lovers. Op het menu staan onder andere marshmallow-koffies, huisgemaakt gebak en american pancakes. Daarnaast kun je hier ook terecht voor een uitgebreide high wine! 

7. The Cake Room, Breda

Met de grote roze olifant in deze roze hotspot denk je bijna dat je in een sprookje bent belandt: bij The Cake Room in Breda kreeg alles een roze sausje. De zaak heeft een eigen bakkerij, waarvandaan ze cupcakes en taarten serveren. Liever een high-tea? Ook dat is mogelijk in deze roze zaak.

8. Corners Cake, Zwolle

Corners Cake in Zwolle is dé plek voor zoetekauwen. Deze compleet roze zaak is van Cornelie Venema die al vanaf haar zestiende de lekkerste bakcreaties bereidt. Ze maakte van haar passie haar beroep en opende de zoetste lunchroom van Zwolle. Op het menu staan onder andere kaneelbroodjes, scones, hartige pancakes en french toast.

Artikel delen