'Pink is not a color, it's an attitude': In deze 5 restaurants is alles roze

Pink Beach - Wondr Experience

'Pink is not a color, it's an attitude': In deze 5 restaurants is alles roze

Onder het motto 'life is better in pink' zetten we vijf horecazaken op een rij die zich hierin wel kunnen vinden. In Mama Kelly in Amsterdam, Pink Beach in Amsterdam, La Fille Café in Utrecht, Thomas in Eindhoven en Café Blond in Amsterdam kijk je je ogen uit in het volledig roze interieur.

Tekst: Sanne Lafleur

1. MaMa Kelly, Amsterdam 

'Pink is not a color, it's an attitude', dat is de gedachtegang van het hippe MaMa Kelly in Amsterdam. Mede-eigenaar en ontwerper Rein Rambaldo wilde met het interieur van MaMa Kelly een statement maken. Iedereen verklaarde hem voor gek, maar toch is het roze paradijs werkelijkheid geworden. De rode draad in het interieur is roze gecombineerd met gouden details. Zo zie je bij binnenkomst de knalroze bar én zijn alle stoelen, muren en tafels natuurlijk ook in - verrassing - de kleur roze. 

Het restaurant heeft niet alleen een bijzonder interieur, maar zit ook op een bijzondere locatie. MaMa Kelly is namelijk te vinden in het Olympisch Stadion. 
 
 

2. Pink Beach, Amsterdam 

Pink Beach, een roze 'strandbar' op nog geen 10 minuten afstand van het Centraal Station. Het stadsstrand is verrijkt met tropische planten en een roze ballenbak. Bezoekers genieten van de omgeving onder het genot van een cocktail. Sarah Mendes, Founder WONDR & Pink Beach, liet zich inspireren door de Caribische en Indonesische roze stranden. Ze wilde een droomwereld creëren waar gasten zich wanen in tropische sferen. En dat is gelukt. 
 
Pink Beach is een initiatief van WONDR Experience en is ontworpen in samenwerking met Patricia Bustos, een bekende Spaanse interieurontwerpster.  
 

3. La Fille Café, Utrecht 

La Fille is een café geïnspireerd door grote steden, met als basis Parijs. Het is een klein en knus café waar plek is voor om en nabij 28 man. Gasten kunnen hier terecht voor een all-day-brunch, waar onder andere creatieve en kleurrijke pancakes en cupcakes geserveerd worden.

La Fille Café past ook binnen het plaatje 'roze, roze, roze', echter wel op een subtielere manier. Het interieur is te omschrijven als elegant en vrouwelijk. Wat direct opvalt is de roze fluwelen bank en de marmeren tafels. 

4. Thomas, Eindhoven

In 2018 sloot het voormalig danscafé Thomas twee maanden voor een verbouwing. Het café heropende als een all-day-horecazaak. Hier hoorde natuurlijk ook een ander interieur bij. Eigenaar Paul van Boxtel wilde iets compleet anders met het klassieke pand. 'Die barokke wanden wilden we intact laten, maar het mocht sprekender, moderner en het liefst in één steunkleur', liet hij destijds weten. Ontwerpers Marco van de Brand en Studio Giftig besloten dat het de kleur roze moest worden: warm, modern en apart. Zo begon het roze avontuur voor Thomas, Eindhoven.

Aan de muren zijn levensgrote, abstracte versieringen te zien van grond tot plafond. Daarnaast bestaan de meubels uit verschillende organische vormen. Van Boxtel laat weten dat ze het écht anders wilden doen en wilden wegblijven van de industriële stijl. Deze transformatie bleef niet onopgemerkt, in 2018 was Thomas genomineerd voor 'Best Restyling' bij de Entree Awards.  

5. Café Blond, Amsterdam 

In de Ferdinand Bolstraat is Café Blond te vinden. Café Blond is het café van het welbekende servicemerk Blond Amsterdam. De volledig barbie-roze gevel met gouden letters en bloemen is niet te missen. Naast de buitenkant is de hele ambiance natuurlijk ook volledig in stijl; speels met veel roze. In het café kun je terecht voor een drankje en een selectie aan snacks. Denk aan pancakes, croissants, quiches, nachos, popcorn en gebakjes. 

Artikel delen