Deze 16 nieuwe restaurants hebben de ambitie om te groeien (tot een keten)

10 groeiformules

Deze 16 nieuwe restaurants hebben de ambitie om te groeien (tot een keten)

Er komen steeds meer ondernemers die beginnen met één restaurant, maar daar wel de ambitie mee hebben om uit te groeien, soms tot een (kleine) keten. Vaak worden dit soort zaken opgezet door ambitieuze, meestal jonge, ondernemers. Dit zijn Nederlandse formules die de aankomende jaren (flink) gaan uitbreiden.

Tekst: Iris Kranenburg en Nadine Muijt

1. Sababa (nu 3x Amsterdam, 1x Den Haag): wil jaarlijks nieuwe vestigingen tot landelijke dekking

In 2019 raakten de vier vrienden Bob Dolphijn, Jorinde Havinga, Karlijn Havinga (zusjes) en Roel Keizer in Tel Aviv geïnspireerd door de Midden-Oosterse keuken. Daarover zeggen ze: "Een smaakvolle, kleurrijke keuken, maar ook een keuken die zich uitermate goed leent voor een revolutie in de fastfoodindustrie." Met die gedachte opende Sababa in 2019 haar eerste restaurant aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Daar staat fastfood met een missie op het menu: de industrie beter maken voor mens en omgeving.

Sababa betekent ‘no worries’ in het Hebreeuws. Dat is ook de kernboodschap van Sababa. Geen zorgen over mens én milieu. Op het menu staan namelijk vooral plantaardige of vegetarische opties, maar ook enkele gerechten met biologische kip. Het Midden-Oosten voert de boventoon, met een Hollandse twist van chef Karlijn Havinga. “No worries betekent ook soms frietjes, ijsjes en ander comfort food.”  

De ambities van Sababa zijn groot. Bijna ieder jaar opende een nieuwe zaak. Na de derde in Amsterdam, opende Sababa in sinds april 2023 een eerste restaurant in Den Haag. En daar zal het niet bij blijven:  “We dromen groots. Komend jaar willen we 200.000 maaltijden serveren en we blijven jaarlijks nieuwe vestigingen openen, totdat we landelijke dekking hebben. Voorlopig houden we de vestigingen in eigen beheer, maar ondertussen werken wij ook hard aan het franchise-ready maken van het bedrijf.” 

Sababa_Groeien

2. SOJU Bar (nu 1x Rotterdam, 1x Amsterdam, 1x Eindhoven) en gaat veel locaties in Nederland openen, daarna buitenland

Halverwege 2021 opende de eerste locatie van SOJU Bar in Rotterdam. Een jaar later opende er een locatie in de Amsterdamse Pijp en 28 april 2023 opende de derde locatie van SOJU Bar in Eindhoven. "We hebben plannen om op korte termijn een goede dekking te creëren in de grote steden van Nederland", luidt het plan van SOJU Bar. "Daarnaast liggen de plannen al klaar om binnenkort in het buitenland te starten. Alle buurlanden hebben we momenteel in het vizier."

Alle locaties zijn op dit moment als franchise. "Achter de schermen zijn we volop bezig om het voor franchisers makkelijk te maken om hun SOJU Bar op te richten en te runnen. Wij ambiëren om binnen 5 jaar een plek in de top-50 van de Europese foodketens lijst te claimen. Misschien worden we als gek verklaard, maar we zijn niet bang om groots te dromen.” 

De SOJU Bar is vernoemd naar een Koreaanse gedistilleerde drank, een soort Japanse sake maar milder van smaak. Het volledige menu is Koreaans. "De Koreaanse cultuur viert gezelschap namelijk met eten en drinken", aldus de keten. Op de kaart staan onder andere fried chicken, deep fried Korean dumplings en verschillende rijstgerechten. "Wij kunnen zelf niet wachten om nóg meer mensen kennis te laten maken met onze Koreaanse gerechten en dranken. De Koreaanse markt is een volgende grote stap. Onze missie is om daar de toonaangevende voorloper in te zijn en Europa kennis te laten maken met de geweldige Koreaanse eetcultuur."

SOJU Bar_Keten

3. Mondi (nu 3x Amsterdam) en gaat 3 vestigingen internationaal openen

Onlangs opende Corendon Hotels een nieuw restaurant: Mondi in het Corendon Hotel in Amsterdam Nieuw-West. Het is het derde restaurant van de hotelgroep, want er is al een Mondi te vinden in Amsterdam-Zuid en Mondi Skybar 747 in Badhoevedorp.

"Dit jaar openen we een nieuwe vestiging ergens in Europa", vertelt chef-kok Justin Niessen, die het restaurant-concept heeft ontwikkeld. "In 2024 breidt het merk Mondi verder en worden er twee locaties  geopend. Een van die locaties is op het eiland Curaçao, in het Livingstone Jan Thiel resort wordt een restaurant geopend. Bij de andere locatie komt een beachclub."

Bezoekers genieten bij Mondi van Caribbean shared fine dining en entertainment zoals liveoptredens van Juni Juliet, opzwepende beats en Caribbean Nights. Mariska Nunes, managing director van Corendon Hotels & Resorts: "Ik ben supertrots dat we het Mondi-merk uitbreiden en ik mijn passie voor de Caraïben en in het bijzonder Curaçao met nog meer personen kan delen. Nu kan Amsterdam Nieuw-West ook de ‘Caribbean dining experience’ ervaren."

4. OTEMBA (nu 1x Amsterdam) en ambitie is 50+ locaties internationaal

De jonge ondernemer Myrthe Slok richtte met haar broers Martijn en Bastiaan Slok het ramenrestaurant OTEMBA op in Amsterdam. “OTEMBA staat voor ontembaar, opstandig, eigenwijs. From Japan to Amsterdam”, vertelt Myrthe. Na een volwaardig jaar open te zijn geweest, is het tijd voor de volgende stap: groeien! Dit jaar hoopt het trio nieuwe locaties te openen in Amsterdam waar de focus ligt op gyoza in plaats van ramen.

“We merkten dat de gyoza’s echte hardlopers bij ons zijn", zegt Myrthe. "Bij veel restaurants krijg je traditionele gyoza’s met sojasaus, bij ons proef je gyoza’s met bijzondere vullingen, sauzen en toppings. Bijvoorbeeld krokant gebakken gyoza met langoustine en Old Amsterdam-kaas."

Vanaf het begin was er al het plan om van OTEMBA een keten te maken. Dit gaan de ondernemers doen door middel van franchise en investeerders. Myrthe: “We ontwikkelden een uniek concept met een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat je eenvoudig kunt kopiëren en plakken. Hierdoor kan OTEMBA op beide manieren groeien. Onze ambitie is om 50+ locaties te openen in Nederland en internationaal. Onze droomvestiging is Tokio, met misschien daarbij wel een Japans hostel.” 

OTEMBA_groeiformules

5. Greenrebel (nu 1x Den Haag) en ambitie: 100 filialen openen binnen 5 jaar

Erwin Jansen en Christiaan van Tilburg werkten jarenlang in de retailwereld (Jansen als operationeel manager bij Spar en Van Tilburg bij Van Geloven en Unilever) richtten één jaar geleden Greenrebel op. “Greenrebel maakt plantaardig fast food dat gezond is. Ik wil mensen niet bekeren tot veganisme, maar ik wil hen wél helpen om betere keuzes te maken”, zegt Jansen. Hiermee hopen de ondernemers uiteindelijk het dierenwelzijn te verbeteren en de ecologische voetafdruk te verkleinen. Chef-kok Tom Stoker creëerde een menu met een uitgebreid aanbod van salades, soep, burgers, wraps en shakes.

De ondernemers openden vorig jaar de eerste Greenrebel-locatie in Den Haag op de Stationsweg. Nu de eerste locatie goed staat, zijn de ondernemers van plan om Greenrebel uit te rollen als keten. “Mijn droom is om een keten van honderd filialen te openen binnen vijf jaar”, vertelt Jansen. De ondernemers zoeken een partner om groter te worden en willen de groei vooral realiseren met franchisers. “Op dit moment zijn we de achterkant zo aan het organiseren dat een tweede locatie ook zelfstandig kan opereren.”

Green Rebel_Groeiformules

6. The Nacho Bar (nu 1x Tilburg): 4 nieuwe locaties voor eind 2024

“Nacho’s zijn de ideale ‘shareables’, ze zijn op ieder menu en elke borrelkaart te vinden, maar nog niemand had hier een horecaconcept van gemaakt”, vertelt Charles Veerkamp Hij bracht hier verandering in. Vorig jaar opende hij een eerste vestiging van The Nacho Bar in Tilburg. Naast The Nacho Bar is Veerkamp ook eigenaar van restaurant Charlie en ontwikkelaar en exploitant van vakantiepark Roompot Schaijk. 

Bij The Nacho Bar staan naast nacho's ook streetfood en cocktails op de kaart. Het restaurant maakt gebruik van een mix & match concept, waardoor je gemakkelijk een portie nacho's met streetfood kunt combineren. 

Veerkamp heeft grote plannen met The Nacho Bar: "Momenteel zijn we in verschillende steden in onderhandeling met enkele pandeigenaren. We hopen in 2023 vestigingen te openen in Breda en Eindhoven. In 2024 willen we ook open in Nijmegen en s'-Hertogenbosch. Uiteraard zijn wij afhankelijk van onderhandelingen met pandeigenaren, verhuurders of huidige exploitanten. Na de opening van onze derde vestiging zetten wij verder in op franchise."

The Nacho Bar_Groeiformules

7. Mima (Amsterdam): dit jaar 2e locatie, daarna verdere groei

In oktober 2022 openden Michiel Kruize en Marc Wesseling de eerste vestiging van Mima in Amsterdam in de Jan Pieter Heijestraat. "Daarvoor hebben wij zes maanden gezeten in de keuken van een koffiebar. Dit om uit te vinden of mensen ons eten daadwerkelijk lekker vonden en om te zien wat wel, en ook zeker wat niet, werkte," vertelt Michiel Kruize. Mima is een mediterrane zaak waar de gerechten uit Tel Aviv de hoofdrol spelen. Op de kaart staan gegrilde kippendijen, maar bovenal veel groentegerechten, zoals shoarma van bloemkool en knapperige aubergine met een gekookt ei en pickles. Hummus, flatbread en pita mag hierbij niet ontbreken.

"Wij hopen dit jaar onze tweede locatie te openen. We zijn daar nu over in gesprek met verschillende pandeigenaren. In de meest ideale situatie openen wij volgend jaar nog twee locaties, maar dat hangt af van het succes van de eerste twee zaken." De ondernemers zijn ambitieus: "Wij willen groeien buiten Amsterdam, maar eerst willen we dekking hebben in de gehele stad."

Mima_groeiformule

8. Pizza Project (Amsterdam): volgend jaar derde locatie, daarna verdere groei

Ondernemers Idske Dries en Bas Scheffer maakten in 2018 pizza's in hun eigen achtertuin. "Dit was ons eigen Pizza Project. Aangezien veel vrienden en buren fan werden van onze pizza’s werden wij aangespoord om een eigen foodtruck te beginnen," vertelt Scheffer en Dries. Op 1 maart 2020 werd hun eerste foodtruck geleverd. Twee weken later ging het hele land op slot. De zomer met festivals en feesten werd stilgelegd. Na een lange, maar succesvolle, periode van Pizza Project @Home-pakketten verkopen, werd er in augustus 2021 een eerste locatie geopend in Amsterdam Oud-West. In 2022 volgde er een tweede locatie in Amsterdam Zuid. "Ons project loopt steeds meer uit de hand."

Op de kaart van Pizza Project staan pizza’s met unieke smaakcombinaties. "Wij maken onze pizza’s volgens Napolitaanse traditie. Wij laten ons deeg meer dan 48 uur rijzen en bakken de pizza op meer dan 500 graden. Het resultaat is een prachtige luchtige pizza waar je geen genoeg van krijgt."

"Ons concept is meer dan puur restaurant of pizzeria. Wij proberen de buurt samen te brengen en bieden ook een bar vibe in de avonden. Dit slaat in onze twee locaties enorm goed aan. Volgend jaar willen we kijken naar een derde vestiging in Amsterdam. Hierna gaan we op zoek naar een centrale keuken om ons klaar te stomen voor verdere groei in de toekomst."

Entree_Pizza Project_2 Entree_Pizza Project_4


Pizza Project

9. Fat Phill's: 500 locaties in 10 jaar

Fat Phill’s is een Nederlandse franchiseformule met smashed burgers, de Amerikaanse Philly cheesesteak en cheesedrips. Het concept is geïnspireerd op Amerika: van menu tot de hiphopcultuur die er voelbaar is.

Fat Phill’s groeit hard. Eigenaar Armin Vahabian opende in 2019 de eerste vestiging. Inmiddels staat de teller op 11 vestigingen (de 12e  opent 24 april 2022), waarvan 1 corporate vestiging. Fat Phill's is te vinden in grote steden als Amsterdam, Den Haag, Groningen, Tilburg, Utrecht en Leiden. "Wij hebben ambitie om te groeien. Voor eind van het jaar zien wij de teller op 20 restaurants staan en zetten wij onze eerste internationale stappen bij onze buren in Duitsland. Voor de lange termijn zien wij graag in elke Nederlandse binnenstad een Fat Phill’s en in totaal 500 locaties internationaal over 10 jaar."

Er zijn nu ook multifranchisers van Fat Phill's. Dit zijn zijn franchisenemers met meerdere vestigingen. Benjamin Reid en Gidon Bouwhuis openden locaties in Zoetermeer en Utrecht.  Met de opening van Fat Phill’s Rotterdam, is Stijn Moussault, de franchisenemer van Fat Phill’s Leidschendam ook multi-unit franchisenemer. In zijn portfolio: Leidschendam en Rotterdam. 

Fat Phills_1
Fat Phill's

10. Rozey (Rotterdam, Delft, Amersfoort): In 5 jaar  (franchise)vestigingen door heel NL

Roos Rutjes opende in 2019 de deuren van restaurant Rozey in Rotterdam. Bij het stylish en volledig vega(n) dining-concept eet je voor een vaste prijs vegetarisch en vegan. Na het succes van de eerste vestiging in Rotterdam, heeft Rozey inmiddels ook vestigingen geopend in Delft en Amersfoort. Voor 2023 staan er drie nieuwe openingen voor de Rozey op de planning, onder andere in Den Haag en in ‘t Gooi. Alle zaken opereren inmiddels via franchise.

Maar hier blijft het niet bij. "Over vijf jaar willen wij door heel Nederland in de grote steden te zitten," vertelt Rutjes. "We zien dat veel horecaondernemers zich bewust worden van de toenemende vraag naar veggie & vegan, maar niet altijd de skills hiervoor hebben. Door samen te werken met onze franchise kunnen ze meeliften op onze kennis en kunde. Zo blijven ze zelf ondernemer voor de dagelijkse gang van zaken." 75% van de kaart is vegan en 100% procent vegetarisch. Op de kaart staan koude en warme gerechten, bijgerechten en desserts. Van bitterballen, pizza en miniburgers tot muhammara, wortelsteaktartaar, paksoi uit de oven en chocoladelava. 

Rutjes: "Bij het concept van Rozey komt alles samen: de liefde voor goed en verantwoord vega(n) eten en drinken, design, meehelpen aan een duurzamere wereld en de ambitie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met eerlijke en mooie gerechten. Dat wat er nog niet is maar wel noodzakelijk, wil ik waarmaken. Dat is de reden waarom ik Rozey ben gestart."

Rozey_groeiformule Rozey_groeiformule_1

11. Nomi (Amsterdam): Snel groeien, maar niet 'wildgroeien'

Midden in het centrum van Amsterdam, naast het Rembrandtplein, opende afgelopen november het Japanse/Koreaanse barbecue-restaurant Nomi. Eigenaar is Michael Hu, tevens eigenaar van Sumo in Amsterdam en Ajisan Ramen in Rotterdam.

"Nomi in Amsterdam loopt het als een trein. Het restaurant zit elke dag vol en daarom willen we uitbreiden. We zijn op zoek naar nieuwe locaties", vertelt Hu. Hij denkt aan een locatie in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht, Breda, Haarlem, Nijmegen, Rotterdam, 's-Hertogenbosch of Den Haag. Hij benadrukt dat hij kritisch is. "Niet elke locatie is geschikt voor een barbecue-concept. Het plafond moet hoog zijn, en we hebben eisen met betrekking tot de afzuiging, bijvoorbeeld."

Bij Nomi hebben gasten veel keuze betreft de gerechten. Zo staat er sushi en rijst en noodels op het menu, maar kunnen gasten ook Koreaans barbecueën. Hierbij bereiden gasten à la minute én aan tafel eten op een ingebouwde barbecue.  
Het nieuwe all you can eat-concept valt goed in de smaak en daarom zoekt Hu nieuwe horecalocaties om uit te breiden. "We willen snel groeien, maar niet wildgroeien," aldus Hu.

Nomi Amsterdam_1
Nomi

12. Vegitalian (Utrecht):
Tientallen locaties in binnen- en buitenland

Het vegan en Italiaanse geïnspireerde restaurant Vegitalian heeft nu twee locaties in Utrecht en gaat flink groeien. Er wordt gekeken naar tientallen locaties in het buitenland. De eigenaren krijgen daarbij hulp van investeringsclub V-SQUARE. De eerste vestiging in de Utrechtse Schoutenstraat opende in 2020 en was een hit onder jong publiek tussen 20 en 45 jaar (het restaurant heropende onlangs weer na een brand in december). In 2022 opende een Vegitalian pizzabar in de Nachtegaalstraat in Utrecht. In september wordt er een zaak geopend in Amsterdam.

Eigenaren zijn Sippien Baarsma, Wichert van Rijn en Joep van den Bersselaar. Zij hebben een missie met Vegitalian. Van den Bersselaar: “We willen een positieve impact maken op de planeet, mensen en dierenwelzijn. Onze ambitie is groter dan de stad Utrecht, en zelfs groter dan Nederland. Wij willen een bijdrage leveren door het maken van bewuste keuzes aantrekkelijk te maken voor een groter publiek.” Vegitalian is een op de Italiaanse keuken geïnspireerd casual dining-concept met een volledig vegetarisch en grotendeels veganistisch menu. 

De eerste twee ondernemers, Baarsma en Van Rijn, zitten ook achter onder andere de zaken The Streetfood Club (Breda en Utrecht), Ruby Rose (Utrecht), Carmel Market (Utrecht) en Rum Club (Utrecht) en werden tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaondernemers van het Jaar.


Lijst loopt door onder de foto's.

Vegitalian_bar Vegitalian_1


Vegitalian (foto door studio.joos)

13. Taste Like Chicken (Amsterdam):
Meerdere (franchise)vestigingen

Taste Like Chicken is het eerste vegan kiprestaurant van Nederland. Het concept is van een groep ondernemers en investeerders uit zowel Amsterdam als Rotterdam. Zij geloven dat Taste Like Chicken de toekomst van 'fast- en funfood' is. Deze groep staat onder leiding van ondernemers Sanne Cornelissen en Korak Specht. Het restaurant opende afgelopen januari de eerste vestiging aan de Van Woustraat in Amsterdam. Op het menu staan alle kipklassiekers, maar dan zonder de kip.

Taste Like Chicken is klaar om te groeien. De ambitie is om dit jaar het eerste franchisecontract te tekenen. Naast deze franchiseconstructie, wordt er in 2024 een tweede locatie in Amsterdam geopend. Het jaar daarop, in 2025, hoopt Taste Like Chicken twee tot vijf franchisevestigingen te openen. 

Lijst loopt door onder de foto's.

Taste like chicken_1
Taste Like Chicken

14. The Shift (Den Bosch):
25 locaties binnen 5 jaar

In oktober 2022 openden Jasper Spaargaren en Mark Velu de eerste vestiging van het hybride restaurantconcept The Shift in Den Bosch. Bijzonder is het plantaardige menu en de menu-en decorwissels gedurende de dag. Elk dagdeel heeft een andere sfeer. Ze vertellen: "‘s Morgens is het een ontspannen koffie- & juicebar. 's Middags een botanische lunchzaak met flatbreads, panini’s en soep. En tenslotte een kleurrijk streetfoodconcept in de avond." Iedere dag om 11.30 en 14.30 uur verandert het interieur. Hoe dat gaat? "Bewegende muren, panelen die omklappen, zonwering die van kleur verandert, lampen die omhoog vliegen, sloven die van kleur verschieten, boekenkasten die de grond in zakken, een verdwijnende piano, planten die omhoog komen. Zelfs de geur verandert. En dit alles voltrekt zich in een minuut."

Het concept valt goed in de smaak en daarom wil The Shift uitbreiden. "
We zijn klaar voor groei." De ambitie is helder: 25 locaties binnen vijf jaar. The Shift wil in de aankomende periode gecontroleerd groeien. Dit houdt in dat ze eerst twee eigen locaties willen openen in Utrecht, Nijmegen, Eindhoven of Breda. Hierna hoopt het concept door te groeien middels (master)franchise. "Wij zijn naast lege panden ook op zoek naar partijen met een eigen locatie maar zonder levensvatbaar concept die mee 'aan boord' willen."

Spaargaren en Velu besluiten: "Het hele proces is door hoge mate van digitalisering en centrale voorbereiding al helemaal gereed om op te schalen. In alle (middel) grote steden willen we een positieve impact maken onder de purpose: Unlock the vegan shift for mass, to kick climate change ass’." 

Lijst loopt door onder de foto's.

Shift_groeimodellen_2 Shift_groeimodellen


The Shift

15. MasMais (Amsterdam):
Elk jaar een nieuwe zaak

Twee jaar geleden openden Mike van Kruchten en Yves Jim van de Ven een zaak in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer: MasMais Taqueria. Beiden hadden op dat moment nog geen horecaervaring. De passie voor eten, mensen samenbrengen, ondernemen en de Mexicaanse keuken was wél aanwezig.

Ze vertellen: "
Na een erg succesvol eerste jaar wilden we meer. Maar schalen op de manier hoe succesvolle formules het meestal doen door een exacte copy elders in de stad neer te zetten leek ons saai. Ook wilden we graag in Bos en Lommer blijven omdat wij hier allebei wonen en geloven in de buurt. Daarom hebben we het concept MasMais Marisqueria ontwikkeld, zelfde vibe, zelfde buurt. Ook Mexicaans eten, maar dan enkel en alleen seafood."

Van Kruchten en Van de Ven zijn ervan overtuigd dat ze binnen een relatief klein gebied verschillende MasMais-concepten kunnen openen zonder dat het kannibaliseert. Dit komt door de diversiteit binnen de Mexicaanse keuken. "We proberen een sterk merk neer te zetten waar verschillende, maar wel hele herkenbare, concepten onder vallen." MasMais heeft de ambitie om elk jaar een zaak te openen. "De voorwaarde is wel dat het een uniek concept is wat binnen het MasMais-concept valt en dat het iets toevoegt aan de buurt."

MasMais
MasMais

16. KOM - je soep in Den Haag:
minimaal 5 locaties in 3 jaar

KOM heeft nu een locatie in Den Haag en biedt gezonde maaltijden aan op een duurzame manier. Dit betekent geen plastic verpakkingen en een volledig vegetarisch en overwegend plantaardig menu. Eigenaar Paco Bleeker: "Ook doen we voor 95% aan elektrische bezorging en proberen we te zoeken naar herbruikbare verpakkingsopties. Ons doel is een gezonder en eerlijk alternatief te bieden van bereid voedsel."

Bleeker wil graag met zijn bedrijf groeien. "In de aankomende drie jaar uitbreiden naar minimaal vijf locaties in onder andere Utrecht, Rotterdam, Den Haag, en Amsterdam." Groei gaat niet niet altijd zonder slag of stoot, weet Bleeker. "Mijn grootste groei als ondernemer is voortgekomen uit de fouten die ik heb gemaakt bij KOM. Denk bijvoorbeeld aan te snel nieuwe vestigingen willen openen. Het onderschatten of bewaken van de marges die nodig zijn om elke maand positief te eindigen, of te vroeg en vervolgens weer te laat extra personeel aan te nemen."

Hij vervolgt: "Door te reflecteren op wat er fout is gegaan en hoe ik het de volgende keer beter kan doen, ben ik in staat geweest om mijn bedrijf te laten groeien en te verbeteren.  Het is natuurlijk niet makkelijk om toe te geven dat je iets fout hebt gedaan, vooral niet als het om je eigen bedrijf gaat. Maar het is juist die kwetsbaarheid die anderen kan inspireren. Door open te zijn over je fouten, geef je anderen de ruimte om ook te falen en te leren. Dus onthoud, fouten maken is menselijk. Maar het is wat je ermee doet dat het verschil maakt."

De focus van KOM ligt op het thuisbezorgen en afhalen van maaltijden, maar er is ook een mogelijkheid om in het restaurant te eten, ook (bedrijfs-)catering is een belangrijk focuspunt. Het is het eerste horecabedrijf van Bleeker. "Hiervoor heb ik gewerkt voor een keten van dierenziekenhuizen, dus ik heb wel kennis van het bedrijfskundige aspect en ik heb vooral interesse in de werking van de horecabranche."

Franchisen is in opkomst. Lees hier het artikel 'Er is in Nederland nog gigantisch veel ruimte voor franchise'

KOM je soep_pand KOM je soep_gerechten
Artikel delen