Branchenieuws

Margo Reuten over sterverlies: verbijstering

Vandaag verloor Margo Reuten van Da Vinci in Maasbracht tijdens de uitreiking van de nieuwe Michelingids de tweede Michelinster. "Verbijstering en verbazing maakt zich dan van je meester."

De reden voor het sterverlies is voor het team van Da Vinci nog niet duidelijk. "We gaan binnenkort naar Brussel om die te vernemen. We vinden dat we afgelopen jaar niet anders dan anders hebben gekookt en dat we altijd het hoge kwaliteitsniveau hebben behouden. De complimenten van onze gasten gaven daar ook blijk van", aldus Margo en Pedro Reuten.

Kroontje ontnomen
"De rode gids heeft ons vanaf onze eerste ster veel gebracht en daarom respecteren we het besluit van Michelin. Natuurlijk doet het ons veel, de sterren zijn nu eenmaal een van de meest belangrijke waarderingen in ons vak. Michelin deelt kroontjes uit, nu is ons een kroontje ontnomen, maar die ene kroon dragen we met waardigheid." 

Knokken
In het interview in Trouw dat afgelopen zaterdag verscheen zegt Margo: “Als ik een ster verlies, dat zou dramatisch zijn. Toch zou ik keihard knokken om die terug te krijgen.” Dat is precies wat ze gaan doen bij Da Vinci benadrukt het duo. "We blijven onze gasten een heerlijke gastronomische ervaring bezorgen en ondertussen gaan we met de straks van Michelin verkregen feedback aan de slag en gaan we de puntjes op de i zetten."

Vandaag werden in het DeLaMar Theater de Michelinsterren uitgereikt.